SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Girit Kabağı Dolması Tanımı İçin Malzemeler
200 gram kıyma
4 adet girit kabağı
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
2 çay kaşığı nane
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Suyu için
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağ
Tuz
Girit Kabağı Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kabakları hazırlıyoruz.
Kabakların içini çıkartıp kenara alıyoruz.
Kabakların içini sakın atmayın kavurup yoğurtlu meze olarak kullanabilirsiniz.
Dolmanın içini ayarlıyoruz.
Dolma içi için materyalleri karıştırıyoruz.
Bir tencereye kabakların içini doldurarak yerleştiriyoruz.
Suyu için bir kaba salça,sıcak su ve zeytinyağ koyarak karıştırıyoruz.
Karışımı dolmaların üzerine koyarak kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Girit Kabağı Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram kıyma
4 adet girit kabağı
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
2 çay kaşığı nane
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Suyu için
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağ
Tuz
Girit Kabağı Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kabakları hazırlıyoruz.
Kabakların içini çıkartıp kenara alıyoruz.
Kabakların içini sakın atmayın kavurup yoğurtlu meze olarak kullanabilirsiniz.
Dolmanın içini ayarlıyoruz.
Dolma içi için materyalleri karıştırıyoruz.
Bir tencereye kabakların içini doldurarak yerleştiriyoruz.
Suyu için bir kaba salça,sıcak su ve zeytinyağ koyarak karıştırıyoruz.
Karışımı dolmaların üzerine koyarak kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Girit Kabağı Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı