- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Girişimci insani ilişkilerde başarılı olmak için hangisini yapmalıdır?
İyi bir girişimci olmak için en gerekli özellikler sıralamanız ne şekilde olur: Eğitim, iş tecrübesi, sermaye sahibi olmak, iş fikri veya fikirlerine sahip olmak, sağlam bir ekibe sahip olmak, çevre ve bağlantılar (network), risk üstlenebilmek, fırsatları okuyabilmek.Girişimcilerin yasal sorumlulukları nelerdir?
Girişimci Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?Çağdaş bir girişimcinin yerine getirmesi beklenen fonksiyonlar nelerdir?
Yeni üretim yöntemleri geliştirmek ve uygulayabilmek, Endüstride yeni organizasyonlar kurmak, Yeni pazarlara ulaşmak, Ham madde ve benzeri maddelerin sağlanabileceği yeni kaynaklar bulmaktır.
Ideal bir girişimci nasıl olmalıdır?
Girişimci kişiler kendine güven duymalı ve karşı tarafın da kendine güven duymasını sağlamalıdır. Geri adım atmaktan korkmamalı, yeniden başlama gücüne sahip olmalıdır. Elde ettiği sonuçları değerlendirebilmelidir. Mesleki riskleri üstlenebilmeli ve riskleri iyi bir şekilde yönetebilmelidir.Hangisi girişimcinin yasal sorumluluğudur?
Girişimcinin, işçilerinin işleriyle ilgili eğitme ve öğretme sorumluluğu vardır. İşverenin, işçisine işyerinin ortamını ve iş yöntemlerini öğretmesi gerekmektedir. İşverenin, işçilerin güvenliği ve sağlığı ile ilgilenmesi gerekmektedir.Girişimcinin etik ilkeleri nelerdir?
İşte kazanmanız gereken başlıca girişimcilik etiği ilkeleri;
Girişimcinin başarısızlık nedenleri nelerdir?
Girişimcilikte başarısızlık nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:Girişimcilikte Başarısızlığa yol açan nedenler nelerdir?
İşte girişimcilikte başarısızlığın nedenleri;Girişimcilik yönelimi nedir?
Oysa girişimcilik yönelimi, stratejik bir seçim ve yönelim olarak var olan ürün ve hizmetlerle yeni pazarlara girilmesi ile s onuçlanacak olan girişimci bir eylemde bulunabilmek için kullanılan yöntem, uygulama ve karar alma biçimleri gibi süreçlerin nasıl gerçekleştirileceği ile başka bir deyişle, girişimciliğin ele …