Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Girdap icinde ne var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Girdap içinde ne var?​

Suyun yüzeyinde merkezden uzaklaşan su molekülleri girdabın boşluğunu oluşturur. Çoğu girdap tehlikeli değildir. Fakat çok büyük, güçlü ve şiddetli girdaplar da oluşabilir.

Girdap ne yapar?​

Girdap ne yapar?
Girdap, bir akışkanın, bir merkez etrafında hızla dönme hareketidir. Nemli ve sıcak hava atmosferde yükselip aniden soğursa buradakine benzer bir hareket oluşabilir ve hortum meydana gelebilir. Senin sebep olduğun girdapta hareket eden akışkan, su; hortumdaki akışkan ise havadır.

Girdap ne demek ekşi sözlük?​

Girdap ne demek ekşi sözlük?
izmir’de arada bir fuarda konserlere çıkan amatör grup… çok iyi çalıyolar, gitaristleri hiçbir örnek sese (telefon dahil) gerek duymadan, ezberden akord yapabilen tanıdığım tek insan (kunt); klavyeci ise piano akod edebiliyo (murat)…

Girdaba yakalanmak ne demek?​

Kendini zor, içinden çıkılmaz bir durumun ortasında bulmak, istemeden böyle bir duruma düşmek: İşittim bu sözü girdâba düştüm / Ciğer mecrûh olup hûnâba düştüm (Şemseddin Sivâsî).

Girdaba düşmek ne demek?​

Girdaba düşmek ne demek?
– Tehlikeli yer veya durum. – Bir engelle karşılaşan su veya hava akıntısının dönerek ve çukurlaşarak yaptığı çevrinti, ters akıntıların oluşturduğu dönme, eğim, çevri, anafor.

Girdap ne kadar sürer?​

Girdap ne kadar sürer?
Girdap ne kadar sürer? Ateş girdaplarının sıcaklık farkından ötürü çevrelerinde hızı saatte 160 kilometreye varabilen rüzgarlar yarattığı bilinmektedir. Bu korkunç doğa olayı sönmeksizin 1 saatten uzun sürebilir ve doğrudan söndürülmelerinin bir yolu bilinmemektedir.

Girdap TDK ne demek?​

Girdap kelimesinin TDK sözlük anlamına bakıldığında iki çeşit anlamı bulunmakta ve şu şekilde sıralanmaktadır: – Tehlikeli yer veya durum. – Bir engelle karşılaşan su veya hava akıntısının dönerek ve çukurlaşarak yaptığı çevrinti, ters akıntıların oluşturduğu dönme, eğim, çevri, anafor.

Bu şehir girdap gülüm sözleri kime ait?​

Bu şehir girdap gülüm sözleri kime ait?
kurtlar vadisi pusu dizisinin 38. * bölümünde gürkan uygun’un sesinden dinlediğimiz can alıcı şarkı. şarkının sözleri ömer lütfi mete’nin gülüm şiirinin bir kısmıdır. müzik ise gökhan kırdar’a aittir.

Anafor sözlük anlamı nedir?​

Anafor sözlük anlamı nedir?
Anafor kelimesi kökeni itibariyle birkaç mana barındırmaktadır. Bu anlamlardan birisi girdap kelimesidir. Diğer bir anlamı ise yolsuzluk yapılarak elde edilen şey anlamına gelmektedir. Ayrıca karışık bir durum manasına da gelmektedir.

Girdap Türkçe mi?​

Girdap kelimesi dilimizde uzun yıllardan beri yaygın olarak kullanılmakta olup Farsça kökenli bir kelimedir. Girdap kelimesi iki farklı anlama gelmektedir. Tehlikeli yer anlamına gelen girdap bunun yanı sıra su ya da hava akıntılarının ters şekilde dönmesi anlamına da gelmektedir.

Duygu girdabı ne demek?​

Duygu girdabı ne demek?
Duygusal girdaba girme hali kafaya takılan düşüncelerden farklıdır. Kafaya takmada ağırlıklı olan takıntılı düşünceler iken (ruminasyon) burada bir duygusal içe çekilme baskındır. Duygusal kırılma hali ön plandadır. Düşünsel kafaya takmanın duygu üzerinden yaşananı küsme daha büyük olaylarda ise kırılmadır.

Denizde girdap neden olur?​

Denizde girdap neden olur?
Girdap denizlerde ve nehirlerde düzgün olmayan kanallardaki su akışı veya birbirine ters akan iki su akıntısının birleşmesi ile de meydana gelebilir. Ayrıca dolu bir haznenin dibindeki bir delikten boşaltılması anında, suyun hızlı hareketinden dolayı küçük bir girdabı görmek ve tanımak mümkün olur.

Buhran ne anlama gelir?​

Dilimize Arapçadan geçmiş olan buhran kelimesi, ”behrana” sözcüğünden türetilmiştir. Behrana, ağır hastalık anlamına gelirken buhran kelimesi de kriz ve sıkıntı demektir. Bu kelime birçok tamlama ve deyimde de yer alır. Örneğin buhran-ı azam, büyük sıkıntı demektir.

Serap ne anlama gelir?​

Serap ne anlama gelir?
Dilimize Arapçadan geçen Serap isminin sözlük anlamı hayal ve yanılsamadır. Çölde, su zannedilen yansımalara serap denir.

Feleğe dayandım gülüm kime ait?​

Feleğe dayandım gülüm kime ait?
Bu eserin sözleri Ömer Lütfi Mete’ye ait. Üstad sözleri yazarken kalp krizi geçiriyor ve hastanede kalbi duruyor sonra kalbi tekrar atmaya başlıyor, uzunca bir süre komada kalıyor. Kendine gelip evine dönünce, şarkıya kaldığı yerden devam ediyor. “Feleğe dayandım gülüm.

Girdap, bir akışkanın bir merkez etrafında hızla dönme hareketidir. Bu hareket genellikle su veya hava gibi akışkanlar üzerinde meydana gelir. Suyun yüzeyinde oluşan girdaplar genellikle tehlikesizdir ancak büyük ve güçlü girdaplar şiddetli olabilir. Özellikle denizlerde ve nehirlerde rastlanabilen girdaplar, su akışının düzensiz olduğu alanlarda veya farklı yönlere akan akıntıların birleştiği noktalarda oluşabilir.

Girdaplar genellikle hava durumu oluşumları içinde de yer alır. Örneğin, nemli ve sıcak hava atmosferde yükselip aniden soğarsa bu durumda hortum oluşabilir. Hortum da bir tür girdap hareketidir ancak su girdaplarından farklı olarak atmosferde gerçekleşir ve çok daha büyük zararlara neden olabilir.

"Girdaba yakalanmak" veya "girdaba düşmek" deyimleri genellikle bir kişinin zor veya içinden çıkılmaz bir duruma düştüğünü ifade etmek için kullanılır. Bu deyimler, bir durumun kontrol edilemez veya çözülmesi zor olduğunu anlatmak için kullanılır.

"Girdap" kelimesi genellikle Türk Dil Kurumu(TDK) sözlüğünde "tehlikeli yer veya durum" ve "bir engelle karşılaşan su veya hava akıntısının dönerek ve çukurlaşarak yaptığı çevrinti" şeklinde iki farklı anlamda listelenmektedir. Bu iki anlam da girdabın tehlikeli ve döner bir akış oluşturan bir fenomen olduğunu vurgular.

"Duygu girdabı" ise duygusal bir durumu tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Kişinin duygusal olarak içine çekildiği, kırıldığı veya karmaşık duygularla boğuştuğu bir durumu ifade eder. Duygu girdabı, genellikle birinden kopma, üzüntü veya belirsizlik gibi yoğun duyguların yaşandığı durumları ifade etmek için kullanılır. Bu durumda kişi duygusal olarak yoğun bir iniş çıkış içindedir ve bu durumdan kurtulmak zor olabilir.

Girdapların oluşum sebeplerinden biri de denizlerde ve nehirlerde düzgün olmayan su akışı ve farklı akıntıların karşılaşmasıdır. Bu durumda, suyun farklı hızlarda ve yönlerde hareket etmesi sonucu dönme hareketleri oluşabilir ve girdaplar meydana gelebilir. Ayrıca bir haznenin dibindeki delikten boşaltılması sırasında da suyun hızlı hareketi sonucu girdaplar görülebilir.

"Buhran" kelimesi Arapçadan dilimize geçmiş olup kriz ve sıkıntı anlamlarına gelir. Genellikle büyük bir sıkıntı ve sorun dönemini ifade etmek için kullanılır.

"Serap" kelimesi ise Arapçadan dilimize geçmiştir ve hayal ve yanılsama anlamına gelir. Özellikle çöllerde su zannedilen yanılsamalara verilen isimdir.

"Feleğe dayandım gülüm" sözlerinin yazarı ise Ömer Lütfi Mete'dir. Şarkının sözleri, Mete'nin bir kalp krizi geçirdiği sırada yazıldığı ve yaşadığı bu olayın etkisiyle bir şarkıya dönüştüğü rivayet edilmektedir.

Geri