Gird ne demek Osmanlica?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Gird ne demek Osmanlıca?​

lügat . لغت } ve detaylı açıklamaları ile birlikte.
Girdiler ne demek?
girdi. Bir mal ya da hizmetin üretiminde kullanılan üretim faktörleri ile her türlü aragirdi. İşlenmesi için bir işlergeye ya da çevrime verilen güç ya da bilgi. Data.
Firengistan ne demek?
(ﻓﺮﻧﮕﺴﺘﺎﻥ) i. (frenk’in Fars. -istān eki almış şekli frengistān) Frenklerin oturduğu memleket, Avrupa: İndim seyran ettim Firengistân’ı / Elleri var bizim ele benzemez / Levn tutmuş goncaları açılmış / Gülleri var bizim güle benzemez (Karacaoğlan).

Girdiler ve çıktılar nedir?​

Ekonomide, bir girdi-çıktı modeli, bir ulusal ekonominin farklı sektörleri veya farklı bölgesel ekonomiler arasındaki karşılıklı bağımlılığı temsil eden nicel bir ekonomik modeldir. Wassily Leontief (1906–1999) bu tür analizleri geliştirmesiyle tanınır ve bu modeli geliştirdiği için Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanmıştır.
Üretimde girdi ne demek?
Girdi Nedir? Üretim sırasında kullanılan her türlü unsura girdi adı verilir. Diğer bir tanımı ise üretim sürecinde kullanılan üretim faktörlerine verilen genel isimdir. Girdilerin miktarı, çıktının miktarını belirler.
Firengistan ne demek Osmanlıca?
osmanlı’ da galata bölgesi için kullanılan terim.
Girdi ve çıktı nedir?
Üretime katılan girişimci ne elde eder?
Girişimci toprağı kullanmak için makina ve rant ekipmanı almak, işçi çalıştırmak için ücret, yeni fabrika kurmak için de faiz öder. Aldığı risk, kullandığı beceri ve kurduğu organizasyon karşılığında bir kazanç elde eder. Bu kazanca ise kar, ismi verilir.

Frengistan ne demek Osmanlıca?​

Girdi çıktı tablosunun öncüsü kimdir?
Çalışmada gelişmiş ülkeler ile gelişmekte olan ülkelerin ulusal ekonomilerindeki endüstriler arası ilişkiler girdi-çıktı analizi yardımıyla incelenecektir. Bu analizde girdi-çıktı tabloları kullanılmaktadır. W. Leontief tarafından oluşturulan girdi-çıktı tablosu sadece üretim faaliyetlerini içermektedir.

Geri