Gıngerbread

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Gıngerbread Tanımı İçin Malzemeler
100 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
120 gram esmer şeker yahut toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
100 ml pekmez
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz zencefil
2 çay kaşığı tarçın
3,5 su bardağı un ( ele yapışmayan kıvam)
Üzeri için;
6.5 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
1 adet yumurta akı
2 çay kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
İsteğe bağlı besin boyası

Gıngerbread Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin ve şekeri çırpalım .
Sırasıyla tüm gereçleri ekleyip ,en son unu denetimli halde ekleyelim, ele yapışmayan yumuşak kıvam alana kadar yoğuralım.
Merdane ile açalım ve istediğiniz kalıplarla biçim verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
170 derecede 8 dakika denetimli bir halde pişirelim.
Üzeri için; Limon suyu ile yumurta akı çırpılır pudra şekeri ve vanilya eklenir.
En son besin boyası eklenir ve istediğiniz formda süslemelere kullanılır.İsterseniz hazır dr. Oetker glazür de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun .

Gıngerbread Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst