AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gingerbread (Yeni Yıl Kurabiyesi)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Gingerbread (Yeni Yıl Kurabiyesi) Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
6 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
3/2 su bardağı pekmez
1 paket vanilin
1 adet yumurta
Yarım su bardağını az geçkin esmer şeker
Süslemek için;
Glazür

Gingerbread (Yeni Yıl Kurabiyesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bir kasede un, tuz, zencefil ve tarçını karıştırın.
Hamuru yapacağınız farklı bir kapta tereyağı ve esmer şekeri, şekerler eriyene kadar çırpın. (Yaklaşık 1 dakika kadar) fazla çırparsanız kurabiye fazla kabarır. İçine yumurtayı ekleyin ve karıştırın. Akabinde pekmez ve vanilyayı da ek edin ve karıştırın.
Daha sonra sıvı karışıma, en başta karıştırdığımız unlu kuru karışımı ek edin ve hamur haline gelene kadar hafif hafif yoğurun.
Tezgahın üzerine alın hamurunuzu, ve merdaneyle açılacak kıvama gelene kadar un yardımı ile toparlayarak yoğurun. Sert bir hamur elde edeceksiniz.
Yoğurma sürecinden sonra hamuru sıkıca toparlayıp streç sinemaya sarın ve buzdolabında 15-20 dk kadar dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru 2 yahut 3 eşit kesime bölerek merdane ile 2-3 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan kalıplarınız ile formlar çıkartıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.
170 derece evvelce ısıtılmış fırında 9-10 dk pişirin. Daha sonra kurabiyeleriniz soğuyunca dilerseniz süsleme glazürü ile süsleyebilirsiniz. Ben dr. Oetker glazür ile süsledim. Afiyet olsun .
Gingerbread (Yeni Yıl Kurabiyesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst