AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gingerbread Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Gingerbread Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı un (420 gram)
1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz (4 gram)
1 yemek kaşığı toz zencefil (10 gram)
2 tatlı kaşığı toz tarçın (14 gram)
1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı toz karanfil ( isteğe bağlı ancak hoş bir aroma katıyor.)
6 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı (90 gram)
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı esmer şeker (150 gram)
1 adet yumurta
1/2 (yarım) su bardağı pekmez (160 gram)
1 paket şekerli vanilin

Gingerbread Kurabiye Tanımı Yapılışı

Un, tuz, vanilya ve tüm baharatları orta uzunluk bir kasede karıştırıyoruz.
Bir çırpma kabında tereyağı ve esmer şekeri 1 dakika kadar çırpıyoruz.
Daha sonra sırasıyla yumurta, pekmez ve kuru karışımı ekleyerek hamurumuzu elde ediyoruz.
Hamurumuzu unlanmış tezgaha alıp açarak istediğimiz hali verdikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Daha sonra tepsilerimizi buzdolabında 10 dakika bekletiyoruz. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika pişiriyoruz.
Son olarak pişen kurabiyelerimizi glazürler ile süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun!!!.

Püf noktalar:

Tereyağı kesinlikle oda sıcaklığında olmalıdır.

Tereyağı ve esmer şekeri kabarmaması için 1 dakikadan fazla çırpmamalıyız.

Hamur yapışkan ise denetimli bir biçimde un eği yapabilirsiniz.

Pişirme mühleti kurabiye boyutuna nazaran değişebilir.
 
Geri
Üst