AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gılgamış'ın Denizin dibinden cıkardığı olumsuzluk bitkisini yutan hayvan hangisidir

SoruCevap

Yeni Üye
Gılgamış Destanında Gılgamış'ın Denizin dibinden cıkardığı olumsuzluk bitkisini yutan hayvan hangisidir
Cevap: Yılan

Gılgamış destanında Tufan ’ı tanrıca İştar ve Bel ’in başlattığı anlatılır Gılgamış, Tufan ’dan kurtularak sağ kaldığını oğrendiği Utnapiştim ’i bulmak uzere yola cıkar Utnapiştim olumsuzluğun sırrını bilen bir bilgedir

Utnapiştim ’i bulan Gılgamış, onun verdiği olumsuzluk otuyla gencliğine yeniden donecek ve olumsuzluğe kavuşacaktır Ama, destanının insanlar icin en uzucu bolumu burada başlar Cunku Gılgamış olumsuzluk otunu yemeye fırsat bulamadan onu bir yılana kaptırır ve Uruk ’a eli boş doner Bazı kaynaklar, Gılgamış ’ın olumsuzluk otunu halkıyla birlikte yemek istediğini belirtir Destan, Gılgamış ’ın olum karşısında yenilgisiyle biter

Gılgamış destanı Nuh Tufanı ’nın anlatıldığı ilk yazılı eserdir Uruk kentinin kralı Gılgamış ’ın yaşamını anlatan destan, kimilerine gore kutsal kitapların da kaynağıdır

Geri