AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

gilaburu tohumu

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
gilaburu tohum,
gilaburunun tohumu,
gilaburu faydaları
Yöresel adları, Dağdığanağ, Geleboru, Gilabada, Gildar, Gilgili, Girabolu ve Gireboludur
İç Anadolu bölgemizde akarsu kenarlarında yetişen şifalı bir bitkidir 25 dereceye kadar dayanmaktadır
Bir çok rahatsızlığa iyi geldiği bildirilmektedir
Bunlardan bazıları, Prostat, Kadın hastalıkları, KalpTansiyon rahatsızlıkları, Kan Basıncı rahatsızlıkları, Böbrek rahatsızlıkları ve İdrar yolu hastalıkları bunlardan bir kaçıdır
Gilaburu verimliliğinden ziyade şeker oranına tarafından tohum secimi yapılıyor ve çiftçilere o tohumu dağıtıyor Yani Şeker şirketinin izni olmadan istediğiniz tohumu ekemiyorsunuz
Gilaburu Karadeniz iklimine yerinde yok Olgunlaşması için sıcaklık ve güneş ışığının fazla olması lazımPazarlamasında epeyce bezginlik varŞu anda gilaburu nu işleyen tek tesis Kayseri ’de varÜlkemizde hemen şimdi bütün tanınmadığı ve tadının da azıcık hoş olmaması sebebiyle tüketimde o kadar seçim edilmiyorAncak özellikle böbrek hastalık için son derece şifalı
Seçme Parça *
 
Gilaburu tohumu, iç Anadolu bölgemizde akarsu kenarlarında yetişen ve birçok faydası olan şifalı bir bitkidir. Yöresel adları arasında Dağdığanağ, Geleboru, Gilabada, Gildar, Gilgili, Girabolu ve Girebolu bulunmaktadır. Bu bitki 25 dereceye kadar dayanabilen bir bitkidir ve birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir.

Gilaburunun sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle prostat, kadın hastalıkları, kalp tansiyon rahatsızlıkları, kan basıncı rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları ve idrar yolu hastalıkları gibi birçok sağlık sorununa iyi geldiği rapor edilmiştir.

Bu bitki özellikle verimliliğinden ziyade şeker oranına göre tohum seçimi yapılarak çiftçilere dağıtılmaktadır. Yani çiftçiler, istedikleri tohumu ekmek için önce şeker şirketinden izin almak zorundadır.

Gilaburu, Karadeniz iklimine uygun olmadığı için olgunlaşması için sıcaklık ve güneş ışığına ihtiyaç duymaktadır. Ülkemizde bu bitkiyi işleyen tek tesisin Kayseri'de bulunduğu belirtilmektedir. Ancak bu bitkinin tanınmamış olması ve tadının pek hoş olmaması nedeniyle tüketiminde sınırlı bir seçenek bulunmaktadır.

Özellikle böbrek hastalıkları için son derece faydalı olan Gilaburu tohumunun sağlık açısından birçok yararı olduğu belirtilmektedir.
 
Geri
Üst