Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gidalarin bozulmasini onleyen kimyasal koruyucular nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gıdaların bozulmasını önleyen kimyasal koruyucular nelerdir?​

Gıda endüstrisinde kullanılan önemli koruyucu maddeler;

Sodyum benzoat nasıl kullanılır?​

Sodyum benzoat (E 211), Asitli gıdalardaki mikroorganizma gelişimini engellemek için kullanılır. Gazoz; meyve suları, turşu gibi gıdalarda olduğu gibi ilaç saniyinde de antimikrobilyal madde olarak kullanılır. Ketçap ve ketçap benzeri soslarda, margarin, zeytin, marmelat, işlenmiş balıkta kullanımı yaygındır.
Asit düzenleyiciler nelerdir?
Asitliği Düzenleyiciler
Sorbik asit ne demek?
C6H8O2Sorbik Asit / Formül

Sodyum benzoat nasıl hazırlanır?​

Ülkemizde Sodyum benzoat için % 0,1 den daha fazla kullanıma izin verilmemektedir. Sodyum benzoat menşeini oluşturan 200 C civarında sıvı fazda oksijen ile toluonun reaksiyonu sonucunda elde edilir. Benzoik asitin yapay kaynağı ise benzenin sülfürik asit vaya co2 ile oksidasyonudur.

Ph Düzenleyiciler nelerdir?​

BHA BHT ne demek?
BHA/BHT- BHA (Butillenmiş hidroksiyanozil) ve BHT (Butillenmiş hidroksitoluen) antioksidandır. BHA ve BHT özellikle katı ve sıvı yağlar ile hububat ürünlerinde kullanılır. Duyarlı kişilerde kurdeşene sebep olurlar; bununla birlikte gerçek alerjik reaksiyon çok nadirdir.
 
Geri
Üst