Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gida Teknolojisi bolumunden hangi bolumlere dikey gecis var?

Editör

Yeni Üye

Gıda Teknolojisi bölümünden hangi bölümlere dikey geçiş var?​

Gıda Teknolojisi programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’nda başarılı oldukları takdirde aşağıda belirtilen lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
- Beslenme ve Diyetetik.
- Bitki Koruma.
- Bitkisel Üretim ve Teknolojileri.
- Gıda Mühendisliği.
- Gıda Teknolojisi.
- Kimya.

Yemek fabrikasında gıda teknikeri ne iş yapar?​

Gıda teknikeri, gıda maddelerinin sağlık prosedürlerine uygun bir şekilde üretimi ve paketlenmesini sağlar. Gıdalar üzerinde mikrobiyolojik testler yaparak sağlık standartlarının korunmasını temin eder.

Gıda Teknikeri ne iş yapar maaşları?​

Gıda Teknikeri ne iş yapar maaşları?
Gıda Teknikeri, çalıştığı işe, işindeki başarısına ve sektörde kazanmış olduğu deneyim ile doğru orantılı maaş alır. Okuldan yeni mezun olmuş bir gıda teknikeri işe 2600 TL ile 4000 TL arasında alacağı maaş ile başlar.

Gıda Teknolojisi bölümü ne kadar maaş alır?​

Gıda Teknikeri maaşı ortalama aylık 5.860 – TL’dir. En düşük Gıda Teknikeri maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 9.300 – TL’dir.

Gıda Teknolojisi neye tamamlanır?​

Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Kimya, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji bölümüne geçiş yapabiliyor.

Kimya Teknolojisi DGS ile hangi bölümlere geçebilir?​

Kimya Teknolojisi DGS ile hangi bölümlere geçebilir?
Kimya Teknolojisi DGS Geçiş Bölümleri Nelerdir….Geçiş hakkı bulunan bölümler ise şöyle;
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
- İktisat.
- Kamu Yönetimi.
- Maliye.
- Uluslararası İlişkiler.
- İşletme.
- Konaklama İşletmeciliği.
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık.
Otelde gıda Teknikeri ne iş yapar?​
OTELDEKİ GÖREVLERİ: İlk önce otele girişi yapılacak tüm gıda mad. üretim ve son kul. tarihi,Tarım Bak. onayı,üretim izini kontrolü. paketlenmemiş ürünlerde duyusal analiz koku sert yumusaklık gevrekilk sertlik vb.
Yemek fabrikasında gıda mühendisi ne iş yapar?​
Gıda mühendisi, gıdaların kurallara uygun bir şekilde üretilmesi, paketlenmesi, nakledilmesi ve hijyen gerekliliklerinin sağlaması süreçlerini yürütür. Gıda mühendisi; kimya, fizik ve mikrobiyoloji gibi diğer sahalarla işbirliği içerisinde disiplinlerarası çalışmalar gerçekleştirir.

Gıda Teknikeri nerelerde çalışabilir?​

Gıda Teknikeri nerelerde çalışabilir?
Gıda Teknolojisi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
- Tarım ve Orman Bakanlığı,
- Hıfzıssıhha Enstitüsü,
- Sağlık Müdürlükleri,
- Gıda Laboratuvarları,
- Gıda Üretimi Endüstrileri.

Gıda Teknolojisi ataması var mı?​

Gıda Teknolojisi Bölümü atamaları ve KPSS taban puanları Gıda Teknolojisi bölümüne son beş yılda toplamda 43 kişi kamu kurum ve kuruluşlarına atanabildi. Anlayacağınız, az sayıda da olsa bölüm mezunlarına atamalarda kontenjan verilmektedir.

Gıda Teknolojisi okuyan nerede çalışabilir?​

Gıda Teknolojisi bölümünden dikey geçiş yapabileceğiniz bölümler Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi ve Kimya olarak belirtilmiştir. Bu bölümlere dikey geçiş için başarılı bir DGS sınavı gereklidir.

Gıda teknikeri yemek fabrikasında çalıştığında, gıda maddelerinin üretim sürecini yönetir, sağlık standartlarını korumak için gerekli testleri yapar ve ürünleri paketleyerek sağlık prosedürlerine uygun şekilde hazırlar.

Gıda Teknikeri maaşları, çalıştığı işyerine, deneyimine ve başarısına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Yeni mezun bir gıda teknikerinin maaşı genellikle 2600 TL ile 4000 TL arasında başlayabilir.

Gıda Teknolojisi mezunlarının ortalama aylık maaşı 5.860 TL civarındadır. En düşük maaş genellikle 2.826 TL iken en yüksek maaş 9.300 TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Gıda Teknolojisi bölümü mezunları, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Kimya, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji gibi bölümlere geçiş yapabilirler.

Gıda Teknikeri farklı alanlarda çalışabilir. Bunlar arasında Tarım ve Orman Bakanlığı, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Sağlık Müdürlükleri, Gıda Laboratuvarları, Gıda Üretimi Endüstrileri gibi kurumlar yer alabilir.

Gıda Teknolojisi bölümü atamaları sınırlı sayıda yapılmaktadır. Son beş yılda toplamda 43 kişi kamu kurum ve kuruluşlarına atanmıştır. Bu nedenle atamaların kontenjanı sınırlı olmakla birlikte bulunmaktadır.

Gıda Teknolojisi okuyanlar, mezun olduktan sonra çeşitli sektörlerde ve kurumlarda çalışma fırsatı bulabilirler. Kariyerlerini Tarım ve Orman Bakanlığı, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Sağlık Müdürlükleri, Gıda Laboratuvarları, Gıda Üretimi Endüstrileri gibi alanlarda sürdürebilirler.

Geri