- Konu Yazar
- #1
Gıda Teknolojisi bölümünden hangi bölümlere dikey geçiş var?
Gıda Teknolojisi programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’nda başarılı oldukları takdirde aşağıda belirtilen lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.- Beslenme ve Diyetetik.
- Bitki Koruma.
- Bitkisel Üretim ve Teknolojileri.
- Gıda Mühendisliği.
- Gıda Teknolojisi.
- Kimya.
Yemek fabrikasında gıda teknikeri ne iş yapar?
Gıda teknikeri, gıda maddelerinin sağlık prosedürlerine uygun bir şekilde üretimi ve paketlenmesini sağlar. Gıdalar üzerinde mikrobiyolojik testler yaparak sağlık standartlarının korunmasını temin eder.Gıda Teknikeri ne iş yapar maaşları?
Gıda Teknikeri ne iş yapar maaşları?Gıda Teknikeri, çalıştığı işe, işindeki başarısına ve sektörde kazanmış olduğu deneyim ile doğru orantılı maaş alır. Okuldan yeni mezun olmuş bir gıda teknikeri işe 2600 TL ile 4000 TL arasında alacağı maaş ile başlar.
Gıda Teknolojisi bölümü ne kadar maaş alır?
Gıda Teknikeri maaşı ortalama aylık 5.860 – TL’dir. En düşük Gıda Teknikeri maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 9.300 – TL’dir.Gıda Teknolojisi neye tamamlanır?
Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Kimya, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji bölümüne geçiş yapabiliyor.Kimya Teknolojisi DGS ile hangi bölümlere geçebilir?
Kimya Teknolojisi DGS ile hangi bölümlere geçebilir?Kimya Teknolojisi DGS Geçiş Bölümleri Nelerdir….Geçiş hakkı bulunan bölümler ise şöyle;
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
- İktisat.
- Kamu Yönetimi.
- Maliye.
- Uluslararası İlişkiler.
- İşletme.
- Konaklama İşletmeciliği.
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık.
OTELDEKİ GÖREVLERİ: İlk önce otele girişi yapılacak tüm gıda mad. üretim ve son kul. tarihi,Tarım Bak. onayı,üretim izini kontrolü. paketlenmemiş ürünlerde duyusal analiz koku sert yumusaklık gevrekilk sertlik vb.
Gıda mühendisi, gıdaların kurallara uygun bir şekilde üretilmesi, paketlenmesi, nakledilmesi ve hijyen gerekliliklerinin sağlaması süreçlerini yürütür. Gıda mühendisi; kimya, fizik ve mikrobiyoloji gibi diğer sahalarla işbirliği içerisinde disiplinlerarası çalışmalar gerçekleştirir.
Gıda Teknikeri nerelerde çalışabilir?
Gıda Teknikeri nerelerde çalışabilir?Gıda Teknolojisi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
- Tarım ve Orman Bakanlığı,
- Hıfzıssıhha Enstitüsü,
- Sağlık Müdürlükleri,
- Gıda Laboratuvarları,
- Gıda Üretimi Endüstrileri.