AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gida Teknolojisi 2 yillik mi 4 yillik mi?

Editör

Yeni Üye

Gıda Teknolojisi 2 yıllık mı 4 yıllık mı?​

Gıda Teknolojisi programı eğitim süresi 2 yıldır. Bölümün öğrencileri eğitim hayatlarının büyük bir kısmını laboratuvarda geçirir ve bunun dışında teorik eğitimler ile eğitimlerine devam ederler.

4 yıllık Gıda Teknolojisi ne iş yapar?​

Gıda Teknolojisi okuyanlar, leride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır: Gıda teknikerleri, gıda üreten fabrika ve atölyeler ile laboratuvarlarda görev yaparlar. Laboratuvar ortamı temizdir, ancak üretim yapılan yer sıcak, rutubetli ve kokulu olabilir. İş genel olarak oturarak yapılır.

Bölüm kodu ne demek?​

Bölüm kodu ne demek?
Her bir bölümü ayrı ayrı gösteren, bölüm rehberinde tanımlanmış kodların her birine bölüm kodu denir.

9008 alan kodu nedir?​

9008 alan kodu nedir?
Aynı gün, kılavuzdaki “Ortaöğretim Kurumlarındaki Alanlar ve Kodlar” tablosuna “9008 Alan Ayrımı Olmayanlar” kodu eklendi. Böylece, üniversite adayları bir kez daha SABAH’ın farkını yaşadı. Azınlık okulu öğrencileri ile farklı din ve mezhepten öğrenciler din sorularını yanıtlayacak.

2 yıllık Gıda Teknolojisi Hangi Üniversitelerde Var?​

Üniversitelere Göre Gıda Teknolojisi (2 Yıllık) 2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
Üniversite | Bölüm | Taban Puanı
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ (Vakıf) | Gıda Teknolojisi (Burslu) | 296,12889
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA (Devlet) | Gıda Teknolojisi | 284,90432
İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ (Vakıf) | Gıda Teknolojisi (Burslu) | 283,33825

Gıda Teknolojisi ataması var mı?​

Gıda Teknolojisi bölümüne son beş yılda toplamda 43 kişi kamu kurum ve kuruluşlarına atanabildi. Anlayacağınız, az sayıda da olsa bölüm mezunlarına atamalarda kontenjan verilmektedir.

4845 kodu hangi bölümler?​

4845 kodu hangi bölümler?
4845 Bitkisel Üretim lisans programından mezun olmak. 4857 Tarım Ekonomisi lisans programından mezun olmak. 4863 Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği lisans programından mezun olmak. 4871 Orman Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Alan Kodu 6060 ne demek?​

Alan Kodu 6060 ne demek?
Buna göre, Okul türü kodu 51023 ve alan kodu 6060 olan Anadolu imam hatip lisesi mezunu hafız öğrenciler ile imam hatip lisesi mezunu hafızlık belgesine sahip adaylar İlahiyat ve İslami İlimler Faküllerinde belirtilen ek kontenjanlara öncelikli olarak yerleştirilecektir.

2001 kpss nitelik kodu nedir?​

2001 nitelik kodunun tercih kılavuzunda ki açıklaması, ortaöğretim kurumlarının herhangi bir tanesinden mezun olmaktır. Eğer kişi tercih edeceği kurumun özel şart bölümünde 2001 kodunu görürse mutlaka ortaöğretim kurumundan mezun olarak tercih yapmalıdır.

2 yıllık gıda teknolojisi bölümü mezunları ne iş yapar?​

Gıda teknolojisi teknisyeni, özel sektörde gıda üreten fabrikaların üretim ve laboratuvar bölümlerinde, kamu kuruluşlarının gıda laboratuvarlarında görev yaparlar. Laboratuvar ve iş ortamı temizdir. Ancak, üretim yapılan yer sıcak, rutubetli ve kokulu olabilir.

Gıda Teknolojisi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

Gıda Teknolojisi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Gıda Teknolojisi Bölümü (2 Yıllık)
Üniversite | Bölüm Adı | Puan Türü
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA | Gıda Teknolojisi | TYT
İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ | Gıda Teknolojisi (%50 İndirimli) | TYT
İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ | Gıda Teknolojisi (Burslu) | TYT
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ | Gıda Teknolojisi | TYT

2 yıllık Gıda Teknolojisi ne kadar maaş alır?​

2 yıllık Gıda Teknolojisi ne kadar maaş alır?
Gıda Teknikeri maaşı ortalama aylık 7939 _TL’dir. En düşük Gıda Teknikeri maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 11625 _TL’dir.

Gıda teknikeri kaç puanla atanır?​

Gıda Teknolojisi Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | KPSS Taban Puanı
Gıda Teknolojisi Öğretmenliği | 2021 EYLÜL | 83,73627
Gıda Teknolojisi Öğretmenliği | 2021 MART | 85,67604
Gıda Teknolojisi Öğretmenliği | 2020 OCAK | 91,78337
Gıda Teknolojisi Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 94,03329

Gıda Teknolojisi bölümü 2 yıllık bir eğitim süresine sahiptir. Öğrenciler genellikle laboratuvarlarda pratik çalışmalar yaparlar ve teorik dersler alırlar. Mezun olduktan sonra gıda sektöründe farklı pozisyonlarda çalışma imkanına sahip olurlar.

4 yıllık Gıda Teknolojisi programı ise daha kapsamlı bir eğitim sunar. Mezunlar genellikle gıda üreten fabrikalarda teknisyen veya tekniker olarak çalışabilirler. Laboratuvar ve üretim ortamlarında görev alırlar. İş genellikle oturarak yapılır, laboratuvar ortamı temiz olmasına rağmen üretim yapılan yerler sıcak, rutubetli ve kokulu olabilir.

Bölüm kodu, her bölümü farklı olarak tanımlayan ve rehberde belirtilen kodlardır. Örneğin, 4845 kodu Bitkisel Üretim lisans programını, 4871 kodu ise Orman Mühendisliği lisans programını temsil eder.

2 yıllık Gıda Teknolojisi programına sahip üniversiteler arasında Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve İstinye Üniversitesi bulunmaktadır. Programın taban puanları ve başarı sıralamaları her yıl değişiklik gösterebilir.

Gıda Teknolojisi bölümünden mezun olanların iş imkanları arasında gıda teknikerliği bulunmaktadır. Ortalama olarak bir Gıda Teknikeri aylık 7939 TL maaş alabilir. Ancak bu rakamın en düşük 4253 TL ve en yüksek 11625 TL olabileceğini unutmamak gerekir.

Gıda Teknolojisi atamaları da belirli kontenjanlarla yapılmaktadır. Son beş yılda toplamda 43 kişi bu bölümden mezun olarak kamu kurum ve kuruluşlarına atanmıştır. Atama taban puanları da her yıl değişiklik gösterebilir. Örneğin, Gıda Teknolojisi Öğretmenliği için KPSS taban puanları 83,73627 ile 94,03329 arasında değişmektedir.

Geri