AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gida kaynakli kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikeler nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gıda kaynaklı kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikeler nelerdir?​

Gıdalarda kimyasal tehlikelere yol açabilecek maddeleri şöyle sıralayabiliriz.

Kimyasal Tehlike nelerdir?​

Kimyasal tehlikeler belirli koşullar altında ortaya çıkabilecek kimyasal kazalardır. Bu tür olaylar yangınlar dahil patlamalara, kaçaklar veya toksik veya tehlikeli maddelerin yayılımına, insanlarda hastalık, yaralanma, sakatlık ya da ölüme neden olabilir (29) .
Gıda kaynaklı mikrobiyolojik tehlikeler nelerdir?
GIDALARDAKİ MİKROBİYOLOJİK TEHLİKELER

Kimyasal faktörler nelerdir?​

Kimyasal Etmenler: kanser yapan maddeler, zehirler, gıda katkı maddeleri çevreyi kirleten kimyasal atıklar ve buna benzer sağlık için tehdit edici olan etmenlerdir.

Kimyasal kontrol önlemleri nelerdir?​

* Kimyasallar ısıdan ve darbeden uzak tutulmalı. * Açığa çıkan küçük miktarlardaki kimyasallar bağlayıcı madde ile emdirilmeli. * Çevrede sadece eğitilmiş personel bulundurulmalı. Tüm Çalışanlar gerekli olan tüm kişisel koruyucu ve donanımları kullanmalıdır.
Insanlarda gıda zehirlenmesi ve enfeksiyonlara neden olan mikroorganizmalar?
Gıda enfeksiyon ve intoksikasyonlarına neden olan çok sayıda bakteri bulunmakla birlikte, en önemlileri Salmomella spp., Campylobacter spp., Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Bacillus cereus, Clostridium spp., Escherichia coli O157:H7, Shigella spp., Yersinia enterocolitica, Vibrio spp., Brucella spp.

Gıda zehirlenme enfeksiyon türü nedir?​

Echinococcus spp. Gıda kaynaklı hastalık, içine yabancı etmen karışmış besin tüketimi sonucu meydana gelen herhangi bir hastalıktır. Genelde gıda zehirlenmesi de kullanılsa da bu genelde hatalıdır.
 
Geri
Üst