AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gida guvenliginin tanimi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gıda güvenliğinin tanımı nedir?​

Gıda güvenliği gıda kaynaklı hastalıkları engelleyerek, gıdaların işlenmesi ve depolanmasını ele alan bilimsel bir disiplin. Bu potansiyel olarak ciddi sağlık tehlikelerini önlemek için takip edilmesi gereken bir dizi rutinleri içerir.
Gıda kontrolünün prensipleri nelerdir?
Bu kapsamda gıda güvenliğinin üç temel prensibi bulunur: 1. Gıdaların sağlığa zararlı etkenlerle bulaşmasının önlenmesi 2. Gıdalarda sağlığa zararlı etkenlerin çoğalması ve yayılmasının önlenmesi 3. Sağlığa zararlı etkenlerin uygun yöntemlerle gıdalardan uzaklaştırılması veya etkisiz hale getirilmesi.

Haccp prensipleri nelerdir?​

HACCP’ in 7 temel prensibi vardır:
1 haccp ilkeleri nelerdir?
HACCP’İN TEMEL İLKELERİ
Gıda Bulaşanları Gerekli güvenlik testleri (-) = ZARAR «insan sağlığı ve çevre» 15 Page 16 • Toksikoloji, kimyasal maddelerin, biyolojik veya fiziksel etmenlerin yararlı organizmalar üzerinde istenmeyen, zararlı, olumsuz sonuçlar oluşturan etkileşmelerini inceleyen bir bilimdir.
Gıda güvenliği için kullanılan gıda kalite kontrol sistemleri nelerdir?
Bunlar arasında ISO 9001:2000, ISO 22000, HACCP, Global-GAP (Önceden Eurep-GAP olarak kullanılıyordu), ISO 17025, GLP-İyi Laboratuar uygulamaları (Good Laboratory Practice), BRC, IFS ve İzlenebilirlik sayılabilir.
 
Geri
Üst