- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Gıda güvenliği eğitimini kim verir?
Not 1: Belgelendirme başvurusu sırasında TSE-PBM´ye sundukları belge/kayıtları yeterli bulunan adaylar için “TSE ve EOQ Gıda Güvenliği Tetkik Görevlisi” ya da “TSE Gıda Güvenliği Aday Tetkik Görevlisi” vasıflandırma sertifikası düzenlenecektir.Gıda Güvenliği Sertifikası Nereden Alınır?
ISO 22000 Belgesi’nin ne olduğu ve bu belgenin nasıl alınacağı konularında tereddüt edilen noktalar varsa, bu arada ISO 22000 Belgesi almak ihtiyacı duyuluyorsa, vakit geçirmeden TÜRCERT belgelendirme kuruluşuna başvurabilirsiniz.Gıda Mühendisi hangi eğitimleri almalı?
Gıda Mühendisinin Alması Gereken Eğitimler Nelerdir?
Gıda teknikeri hangi sertifikaları alabilir?
Alacağınız sertifikaları gıda sektöründe fabrikalarda, üretim ve imalat yerlerinde ve bir çok gıda alanında kullanabilirsiniz….Gıda Mühendisleri hijyen eğitimi verebilir mi?
2- Eğitimleri boyunca Genel Mikrobiyoloji, Gıda Mikrobiyolojisi, Hijyen gibi dersleri lisans düzeyinde almış olan Gıda Mühendislerinin hijyen eğitimi verebilmeleri sağlanmalıdır.ISO 22000 belgesi nereden alınır?
Belge almak için uluslararası değerlendirme firmalarına müracaat edilmelidir. Daha sonra belge almak isteyen işletmeler, gerekli denetim ve kontrolden geçer. ISO 22000 belgesi, Türk standartları ve uluslararası standardizasyon teşkilatı tarafından akredite olan kuruluşlar tarafından verilir.
Gıda üreten işletmeler öncelikle yetkili kurumlardan “işyeri açma ve çalışma ruhsatı”, daha sonra ise “çalışma izni ve gıda sicili” almak zorundadırlar. Üretim izni için gereken belgeler üç dosya halinde hazırlanır ve ilgili ücretin ödendiğine dair makbuz ile birlikte Tarım İl/İlçe Müdürlüklerine teslim edilir.