Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gida denetcisi olmak icin hangi bolum okunmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Gıda denetçisi olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Eğitim: Adayın mutlaka gıda ile ilişkili bir bölümden mezun olması gerekiyor. Sadece gıda mühendisliği değil, süt teknolojisi, veteriner hekimlik gibi bölümler de geçerli. Ayrıca, lisansı gıda ile ilgili olmasa da gıda ile ilgili bir bölümde yapılan yüksek lisans da denetçi olabilmek için geçerli sayılmakta.

Gıda güvenliği uzmanı nasıl olunur?​

Haccp Uzmanı olmak için üniversitelerin ve ilgili kuruluşların Haccp Uzmanı ya da Gıda Güvenliği Uzmanı sertifika programına katılmaları gerekir. Haccp uzmanı; ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Bilgilendirme Eğitimi.
Helal gıda denetçisi nasıl olunur?
Katılımcılar, helal ve tayyib sertifikalı üretim uzmanı ve denetim elemanı eğitimi için 5 gün, bu saatler arasındaki eğitime katılmak zorundadır. Denetçi eğitimine katılanlar 5’inci günde sınav olacaktır.
Gıda mühendisi denetçi nasıl olunur?
Alınması Gereken Eğitimler: Gıda güvenliği yönetim sistemi veya kalite yönetim sistemi Baş Denetçi Eğitimi (sınav dahil en az 40 saat olmalı) HACCP eğitimi (sınav dahil en az 16 saat) Baş Denetçi Eğitimi kapsamında alınmamışsa eğer, ISO 22000 Standardı eğitimi (sınav dahil en az 8 saat)

Gıda güvenliği eğitimini kim verir?​

Not 1: Belgelendirme başvurusu sırasında TSE-PBM´ye sundukları belge/kayıtları yeterli bulunan adaylar için “TSE ve EOQ Gıda Güvenliği Tetkik Görevlisi” ya da “TSE Gıda Güvenliği Aday Tetkik Görevlisi” vasıflandırma sertifikası düzenlenecektir.

Gıda Baş Denetçi nasıl olunur?​

Alınması Gereken Eğitimler:
- Gıda güvenliği yönetim sistemi veya kalite yönetim sistemi Baş Denetçi Eğitimi (sınav dahil en az 40 saat olmalı)
- HACCP eğitimi (sınav dahil en az 16 saat)
- Baş Denetçi Eğitimi kapsamında alınmamışsa eğer, ISO 22000 Standardı eğitimi (sınav dahil en az 8 saat)
Lise mezunu iç denetçi olabilir mi?
İç denetçi olmak için belirlenmiş olan herhangi bir eğitim zorunluluğu yoktur. Firmalar, faaliyet gösterdikleri sektöre bağlı olarak adayların farklı lisans programlarından mezun olmalarını bekler.
Gıda denetçisi nasil olunur?

Geri