- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Gib e fatura başvurusu nasıl yapılır?
e-Fatura’ya Nasıl Başvurulur?- Mükellef Firma, KamuSM’den internet ortamında mali mühür başvurusu yapar. (
- Özel Entegratör ile e-Fatura için sözleşme imzalanır.
- Mali mühür firmaya fiziksel olarak ulaştığında e-Fatura için www.efatura.gov.tr adresinden e-Fatura başvurusunda bulunur.
Bedelsiz fatura nasıl kesilir?
e-Faturada bedelsiz bir evrak düzenlendiğinde, GİB sisteminin kılavuzlarını yayınlamış olduğu ve www.efatura.gov.tr adresinde yayınladığı test portal’larında, e-Fatura sisteminde KDV bilgisi olmayan ve istisna kodu seçilmeyen satırlar otomatik 1 kuruşa tamamlanır.
E-Fatura kullanıcısı nasıl olunur?
E-Fatura mükellefi olmak için Kamu Sertifikasyon Merkezine mali mühür başvurusu yapılır ve elektronik fatura başvurusu bu şekilde imzalanır. Sonrasında kişiler ya da firmalar efatura.gov.tr internet adresinde e-Fatura başvurusu yaparlar.
E-imza ile e-Fatura başvurusu yapılır mı?
e-Fatura başvurusu sırasında e-imza kullanılabilir mi? Bu sorunun cevabı biraz da e-imzanın tanımında gizli. e-İmza, şahıs firmalarının ıslak imzası niteliğindedir ve aynı hukuki özelliklere sahiptir. Bu nedenle şahıs firması iseniz e-imza ile e-fatura başvurusu yapabilirsiniz.E fatura limiti ne kadar?
Düzenleme ile bu limit 5 bin liraya düşürüldü. Vergi mükellefi olanlar için günlük 5 bin TL olan tutar ise artık GİB tarafından belirlenen fatura kesme sınırı ile eşitlenecek. Her yıl güncellenecek bu sınır 2022 yılı için 2.000 TL oldu. Uygulamanın başlangıç tarihi 1 Mart 2022 olarak belirlendi.
Bedelsiz ihracat e fatura nasıl kesilir?
Bilindiği üzere, e-Fatura kapsamında bedelsiz faturalar düzenlenebilmektedir. Bedelsiz ihracat faturası düzenleyecek mükelleflerin e-Faturada “payableamount” (ödenecek tutar) alanına “sıfır” (0) yazması ve “Bilge Sistemi”nde beyanname açılırken bedelsiz alanını seçmesi gerekmektedir.
Bedelsiz irsaliye fatura edilir mi?
Bu kanun maddesi ve özelgeye istinaden bedelsiz mallara ya fatura düzenlenmemeli sadece irsaliyeye şerh düşülmesi koşuluyla veyahut da fatura emsal bedelle düzenlenmelidir.E-fatura kullanıcısı mı?
Şahıs şirketleri e-fatura kullanabilir, bunun için önlerinde herhangi bir engel yoktur. Ticari firma olarak anonim şirket, limited şirket, gerçek/şahıs şirketi statüsünde bulunan ve e-fatura kullanmak isteyen herkes elektronik fatura uygulamasından yararlanabilir.
E-fatura mükellefi mi?
Yasaya göre, 2017 yılı ve sonrası brüt satış hasılatı 10 milyon TL ve üzeri olan firmalar e-fatura mükellefi olarak kabul edilir. İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan firmalar için ise brüt satış hasılatı sınırı 5 milyon TL’dir.