- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
GFS standartları nedir?
Analitik bütçe sınıflandırması yapısı şu şekildedir. Kurumsal sınıflandırmada, bütçe sistemi içinde yer alan idari yapı temel alınmıştır. Fonksiyonel ve ekonomik sınıflandırmada, GFS (Government Finance Statistics) standartları benimsenmiştir. Finansman tipi sınıflandırma ise mali mevzuatımız gereği geliştirilmiştir.Genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri nelerdir?
Mali Yönetim ve Kontrol Merkezi Uyumlaştırma
Kamu mali istatistikleri nedir?
Malî istatistik, genel yönetim sektörü kapsamındaki idarelerin gelir, gider, varlık, yükümlülük ve öz kaynaklarına ilişkin bilgiler sunan ve düzenli olarak yayımlanan istatistiklerdir. Malî istatistikler, genel yönetim sektörü kapsamındaki kamu idarelerinin malî işlemlerini kapsar.
GFS nedir maliye?
maliye istatistikleri İktisadi çözümleme yapmak amacıyla devlet bütçesindeki nakit alındıların ve ödemelerin kaydedildiği, IMF ve üyeleri tarafından yaygın olarak kullanılan uluslararası kabul görmüş bir sistem. Government Finance Statistics, GFS.Genel yönetim kurumları nelerdir?
Genel yönetim: Merkezi yönetimi, sosyal güvenlik kurumları ve yerel yönetimleri içine alıyor. Merkezi yönetim ise genel bütçeye dahil kamu idareleri, özel bütçe kapsamında yönetilen kamu idareleri ve düzenleyici ve denetleyici kurumlardan oluşuyor.
Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri nelerdir?
Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri
Hesap dönemi başında verilecek bilgiler ocak ayı sonuna kadar başkanlığa gönderilecek, bu bilgilerde değişiklik yapılacaksa en geç bir ay içinde Sayıştaya bildirilecek.
GFS açılımı nedir?
GFS, açık yazarsak Global Forecast System (küresel tahmin sistemi), ABD Milli Çevresel Öngörü Merkezleri’nin (NCEP) küresel ölçekte çalışan hava tahmin modeli. Ana çalıştırma, kontrol çalıştırması ve bütün senaryoların hepsine birden, “GFS Ensemble” (GFS Topluluğu) deniyor.
GFS nin açılımı nedir?
google file system. abd ulusal meteoroloji kurumu ncep tarafından geliştirilen ve kullanılan, son derece yaygın sayısal hava tahmin modelidir. türkiye’nin de içinde bulunduğu avrupa ülkeleri tarafından geliştirilen diğer sayısal hava tahmin modeli ecmwf başarılı tahminlerde gfs’nin bir adım önündedir.