AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gezinin amaci nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Gezinin amacı nedir?​

Kısacası geziler, her şeyin sanal ortama taşındığı bir dünyada; çocukların dokunarak, doğal ortamında duyumsayarak, eleştirerek, eğlenerek, paylaşarak, gözlemleyerek, öğrenmesine, kendisini ve çevresini keşfetmesine fırsatlar sunmaktadır.

Okul gezisi neden yapılır?​

Öğrencilerin bilgi, görgü ve yeteneklerini geliştirmek ve yaparak yaşayarak öğrenme amacı taşıyan gezilerin çocuklar için bundan daha fazla anlamı olduğu kesin. Geziler eğlenerek öğrenmenin yanı sıra unutulmaz deneyimler ve hatıralar edindikleri zamanlar demektir.
Okul gezisi nereye gidilir?
Günübirlik Okul Gezilerinde en popüler bölgeler, Abant, Ankara, İstanbul, Bursa-İznik, Çanakkale, Edirne Eskişehir, Kartepe, Maşukiye-Sapanca, Uludağ, Ilgaz, Erciyes’tir.
Gezi yapılacak alan belirlenirken en önemli kriter nedir?
Gezi yapılacak alanların belirlenmesinde dikkat edilecek hususlar: ➢ Gezi yapılacak alan, gezinin amacına uygun olmalıdır. ➢ Gezi yapılacak alanlar, mümkün olduğunca çocukların yakın çevresinden seçilmelidir. ➢ Gezi yapılacak alanlar, önceden görülmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır.

Okul gezisi için kimden izin alınır?​

Okul Müdürlüğünce geziye ilişkin belgeler, gezi onayı alınmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir. b) Okulun bulunduğu il/ilçe sınırları içinde yapılacak gezilerle ilgili onay, okul müdürlüğünün teklifi üzerine il/ilçe millî eğitim müdürünce verilir.

Seyahat planı ne demek?​

Genelde size iletilecek şablonda, gezi süresince gidilecek yerler, konaklama, beslenme ve alışveriş noktaları liste halinde yer alır.
Okul gezisi ne demek?
Bir okulun öğrencilerinin topluca yaptıkları eğitsel ya da eğlendirici gezilere verilen ad. School journey, school trip.
Okul gezileri serbest mi?
Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 önlemlerini gevşetmesinden sonra, Milli Eğitim Bakanlığı da okul gezileri, ulusal ve uluslar arası etkinliklere katılımlara izin verdiğini açıkladı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği de alınan kararı tüm acentelere duyurdu.

Okul Öncesi Eğitimde Alan Gezisi nedir?​

Alan gezilerinde çocuklar, doğal ortamı gözlemlemekte ve yaşadıkları deneyimleri anlamlandırmaktadırlar. Ayrıca alan gezileri ile sınıf içerisinde her zaman yapamadıkları faaliyetlerle ilgilenmekte, yeni kavramlar ve bilgiler edinmekte, daha önceki bilgilerini pekiştirme fırsatı elde etmektedirler (Lei, 2010a).

Gezi yöntemi nedir?​

Öğretim sırasında sınıf ortamına getirilemeyen cisim, olgu ve olayların yerinde ve planlı olarak incelenmesini gerektiren bir teknik olan gezi tekniği, öğrencilerin yaşamla bağlantı kurmasını sağlamaktır. Öğrencilerin somut yaşantılarla bilgi edinmesine yardımcı olur.
Alan gezisi ne demek?
MEB gezilere izin veriyor mu?
Yıllık planda yer alan ünite gereği yapılan geziler, Çanakkale gezileri ve lise son sınıf üniversite tanıtım gezileri hariç eğitim öğretimin yapıldığı hafta içindeki gezilere izin verilmez. Sosyal Etkinlikler kapsamında yapılacak geziler hafta sonu veya bayram tatilinde yapılması esastır.

Seyahat planı nedir neden yapılır?​

Gideceğimiz yer ile ilgili önceden bir plan oluşturmak, gezimizi daha planlı hale getiriyor. seyahat planı olmazsa olmazlardan. Çünkü iyi planlanmış bir seyahat, hem zaman olarak bize vakit kazandırır hem de rotamızı daha belirgin yapar.

Gezi planını kim hazırlar?​

Ders öğretmenleri veya danışman öğretmenler, yapacakları gezi ile ilgili gezi planlarını hazırlar ve en az 15 gün önce okul müdürlüğüne verirler. Okul Müdürlüğünce geziye ilişkin belgeler, gezi onayı alınmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir.
Lisede gezi yapılıyor mu?
Madde 21 —( Değişik: 12.8.2005/25904 RG )Sosyal etkinlikler kapsamında yakın çevre, yurt içi ve yurt dışına gözlem-inceleme-araştırma veya kültürel, turizm ve ziyaret amaçlı geziler düzenlenebilir.

Geri