AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gezi Parki eylemlerinde kac kisi oldu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
62.776
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Gezi Parkı eylemlerinde kaç kişi öldü?​

Olaylar sonucunda 8 sivil (Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Burak Can Karamanoğlu, Mehmet İstif ve Elif Çermik) ve 2 güvenlik görevlisi (polis komiseri Mustafa Sarı ve polis memuru Ahmet Küçüktağ) hayatını kaybetmiş, 9063 kişi yaralanmıştır.

28 Şubat paşaları kimlerdir?​

İbrahim Selman Yazıcı, İzzettin İyigün, Altaç Atılan, Ersin Yılmaz, Kamuran Orhon, Köksal Karabay, Metin Yaşar Yükselen, Orhan Yöney, Refik Zeytinci, Şevket Turan, Şükrü Sarıışık ve Yücel Özsır’ın davalarının zaman aşımı sebebiyle düşmesi kararını bozdu.

20 Şubat kimin ölüm yıldönümü?​

20 Şubat kimin ölüm yıldönümü?
20/02/1990 | Dışişleri Bakanı Mesut Yılmaz, Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın müdahaleleri nedeniyle görevinden istifa etti. Mesut Yılmaz’ın Anavatan Partisi (ANAP) genel başkanlığını hedeflediği söyleniyor.
20/02/1991 | Ressam Hakkı Anlı 85 yaşında öldü.
20/02/1991 | Fotoğraf sanatçısı Sami Güner bir trafik kazasında öldü.

Topçu Kışlası yapıldı mı?​

Topçu Kışlası yapıldı mı?
Tekrar inşa Üst kurul, 1 Mart 2013 tarihinde bölgesel kurulun kararını iptal ederek Kışla’nın tekrar inşasına kesin olarak onay verdi. 31.05.2013 tarihinde Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından Gezi Parkı’nda Topçu Kışlası yapımına onay veren karara İstanbul 6.

Çetin Doğan kimdir nerelidir?​

Çetin Doğan
Çetin Doğan TOP.1960-2
Doğum | 15 Mayıs 1940 Maçka, Trabzon, Türkiye
Bağlılığı | Türkiye
Branşı | Türk Kara Kuvvetleri
Hizmet yılları | 1960-2003

Gezi Parkının yerinde ne vardı?​

Gezi Parkı’nın ön kısmına 1806 yılında Halil Paşa Topçu Kışlası adıyla Rus ve Hint mimarisinden izler taşıyan ana gövdesi iki katlı, soğan kubbeli ve kule görünümlü, köşeleri ise üç katlı olan bir topçu kışlası yapıldı. Kışla binası 31 Mart Olayları’nda (1909) isyancıların karargâhı oldu.
 
Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybedenler arasında 8 sivil (Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Burak Can Karamanoğlu, Mehmet İstif ve Elif Çermik) ve 2 güvenlik görevlisi (polis komiseri Mustafa Sarı ve polis memuru Ahmet Küçüktağ) bulunmaktadır. Ayrıca 9063 kişi yaralanmıştır.

28 Şubat döneminde hükümeti baskı altına alan ve "postmodern darbe" olarak adlandırılan sürecin askeri kanadı olarak bilinen paşalar arasında İbrahim Selman Yazıcı, İzzettin İyigün, Altaç Atılan, Ersin Yılmaz, Kamuran Orhon, Köksal Karabay, Metin Yaşar Yükselen, Orhan Yöney, Refik Zeytinci, Şevket Turan, Şükrü Sarıışık ve Yücel Özsır bulunmaktadır.

20 Şubat'ta yaşanan önemli olaylardan biri, Dışişleri Bakanı Mesut Yılmaz'ın Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın müdahaleleri nedeniyle görevinden istifa ettiği tarihtir. Ayrıca ressam Hakkı Anlı ve fotoğraf sanatçısı Sami Güner'in ölüm yıldönümleri de 20 Şubat'ta anılmaktadır.

Gezi Parkı'nın yerinde daha önce Halil Paşa Topçu Kışlası adıyla bilinen bir yapı bulunmaktaydı. 1806 yılında inşa edilen bu kışla, Rus ve Hint mimarisinden izler taşımaktaydı. Ana gövdesi iki katlı, soğan kubbeli ve kule görünümlü olan bu kışla, köşeleri ise üç katlıydı. Kışla binası, 31 Mart Olayları sırasında isyancıların karargâhı olarak kullanılmıştır.

Çetin Doğan ise Türk Kara Kuvvetleri'nde hizmet vermiş olan bir askerdir. 15 Mayıs 1940 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesinde doğan Doğan, 1960-2003 yılları arasında Türk Kara Kuvvetleri'nde görev yapmıştır.
 
Geri
Üst