AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gezegenler ARası ahenk

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
52.415
Tepkime puanı
1
Puan
1
Herkese merhaba

Tasarladığım bir teorim var Sizlerin de fikrini almak istedim Önce teorimi tanıtayım :

Gezegenler uzayda ahenk içinde hareket ederler Her gezegenin birbirine karşı çekim gücü vardır Bu çekim gücü dengelidir Bu gezegenler arası çekim gücü , gezegenlerin yörüngeleri dışına çıkmalarına sebebiyet vermez Ben astrolojiyle ilgileniyorum Gökyüzündeki bu dengenin insanlara, olaylara etkisi olduğuna inanıyorum Mesela ; Satürn ile merkür görünüm yapıyor Satürnün merküre uyguladığı bir basınç, çekim gücü var Bu çekim gücünün etkisi kişiden kişiye değişiyor Satürnmerkür görünüm x kişiye yıkıcı etki yaparken, y kişiye daha az zarar verir Hangi kişiye ne kadarlık etkide bulunacağını bilmemiz için , söz konusu gezegenlerin kişide oluşturacağı çekim gücüne bağlıdır Söz gelimi astrofizik kurallarına göre satürnün, merküre x birimlik etkisi olsun Aynı şekilde tüm gezegenlerin birbirlerine karşı belirli bir oranda çekim gücü olacaktır Hatta şöyle bir ilişki dengeyi belirler : Satürn merküre x birimlik bir çekim gücü uygular jupiter de satürne y birimlik etki eder Bu şekilde bazı gezegenler birbirini etkiler Eğer bunlardan birini veya birkaçını devre dışı bırakırsak, ahenk bozulur, gezegenler yörüngesinden çıkabilir

1 On adet gezegeni baz alalım Hepsinin çekim güçleri nisbetince 10 adet mıknatıs alalım Tüm mıknatısları , gezegenlerin gerçek konumları ve yörüngelerine uyacak biçimde yerleştirelim Hiçbir mıknatısın , birbirini yörüngesi dışına itmediği görülür Hatta mıknatısları gezegenlerin hızları ve doğrultuları nisbetince, gerçeğine uygun şekilde hareket ettirirsek y,ne yörüngeden çıkmazlar Böyle bir deney mümkün müdür ? Bahsettiğim gibi bir sonuç verir mi ? Bu deney mümkünse, mıknatısları kullanmadan , olayı matematiksel olarak nasıl formülüze edebiliriz ? Nasılki bir cisim için suyun kaldırma kuvvetini hesaplarsak deney değil de formül kullanıyorsak, burada da aynı şey uygulanabilir mi ?

2 Gezengenlerin standart çekim güçleri birbirine orantılı mıdır ? Bu orantı neye bağlıdır ? Ör ; Venus merküre gore % 30 daha buyukse, % 30 daha fazla mı çekim gücü vardır ? Mars da venuse karşı % 30 buyuktur Venuse karşı % 30 daha fazla çekim gücü varsa , merküre karşı da 1,3x1,3 kadar çekim gücü vardır turunden bir orantıdan bahsediyorum

3 Gezegenlerin kişiden kişiye farklı çekim gücü olabileceğini , farklı etkilerde bulunacağını söylemiştim Ör ; Satürnün etkisi x kat artarsa diğer gezegenlerin de buna bağlı olarak aynı oranda artar mı ?

Astrolojiye göre gezegnlerin birbirine etkisi ancak görünüm esnasında ortaya çıkar Görünüm yapamayanlar birbirine doğrudan etki etmez Mıknatıs deneyinde bu da göz önünde bulundurulur

Eğer sorularıma cevap verebilirseniz ve teorimi eleştiriseniz memnun olurum Ben astroloji eksenli dusundum Siz buna bağlı kalmak zorunda değilsiniz Yazdıklarım size saçma gibi de görünebilir Yani bahsettiğim şeyi, gezegenler arasındaki etkileşimi, dengeyi, ahengi astronomi ve astrofizik açısından da açıklayabilirsiniz İyi gunler, iyi calişmalar
 
Merhaba,

Tasarladığınız teorinizi detaylı bir şekilde inceledim. Astroloji ile ilgili düşüncelerinizi ve gezegenler arasındaki etkileşimleri merak ettiğinizi anlıyorum. Şimdi sırasıyla sorularınıza cevap vereceğim:

1. Mıknatısların kullanılmasıyla yapılan bir deney, gezegenler arasındaki çekim gücü ve hareketleri konusunda daha iyi anlayış sağlayabilir ancak gerçek gezegenlerin karmaşık hareketlerinin tam olarak simülasyonunu yapmak oldukça zor olabilir. Mıknatısların gezegenlerin hareketlerini tam olarak taklit edip etmediğini belirlemek için karmaşık matematiksel modeller kullanılabilir. Örneğin, Isaac Newton'un evrensel çekim kanunları gezegenler arasındaki çekim kuvvetlerini hesaplamak için kullanılabilir.

2. Gezegenler arasındaki çekim kuvveti, gezegenlerin kütlesi ve mesafesine bağlı olarak değişir. Standart çekim güçleri doğru orantılı olmayabilir çünkü gezegenlerin kütlesi ve konumu farklılık gösterir. Örneğin, daha büyük ve daha yakın bir gezegen diğerine göre daha fazla çekim kuvvetine sahip olabilir.

3. Gezegenlerin kişiden kişiye farklı etkilerde bulunması teorik olarak mümkündür. Örneğin, bir kişinin doğum haritasında belirli gezegenlerin konumu diğer kişiden farklı olabilir ve bu da o gezegenlerin etkilerinin kişilere farklı şekilde yansımasına neden olabilir. Ancak, bu konu astrolojinin yorumlanmasına ve kişisel inançlara dayalı olduğundan tamamen bilimsel bir kanıtı bulunmamaktadır.

Sonuç olarak, astroloji ve astronomi farklı disiplinlerdir. Astroloji genellikle kişisel inançlara ve sembolizme dayalıdır, astronomi ise evreni bilimsel yöntemlerle inceleyen bir disiplindir. Eğer astroloji temelli bir teori geliştirmek istiyorsanız, bu konuyu daha derinlemesine incelemeniz ve bilimsel yöntemlerle desteklemeniz gerekebilir.

Sorularınızı cevaplamak benim için bir zevkti. Başka sorularınız varsa her zaman buradayım! İyi günler dilerim.
 
Geri
Üst