Gevrek Simit Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
10 gram instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
3 ,5- 4 su bardağına yakın un (Aldığı kadar yani)
Bulamak için
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı susam çörek otu da karıştırabilirsiniz benim üzere
Gevrek Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sabah uyandım canım gevrek istedi hamuru yaptım 1 saat dinlendi hal verdim hopp taptaze gevrekler hazır fırına gidip gelmeye gerek bile yok konutunuzda yapın sıcak sıcak yiyin geçelim yapılışına.
Hamuru için süt ,su, şeker ve mayayı, tuzu, yumurtayı karıştırın yavaş yavaş un ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
Üzerini streçleyin bez örtün.1 saat mayalansın.
Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
2 bezeyi elinizle uzatın birbirine dolayın sarıp uçları yapıştırın pekmezle suyu bir kapta karıştırın.
Evvel pekmezli suya hamuru batırın.
Sonra susama batırın tepsiye dizin hepsi bittikten sonra 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun Not kavrulmuş susam yoktu bende beyaz susamla yaptım sizde kavrulmuş varsa onla da olur tepsiye kağıt sevmeden koydum güç çıktı siz benim üzere yapmayın ya yağlayın yada yağlı kağıt serin deneme hedefli yaptım sabah uykulu halimle olur o denli şeyler ama yağlı kağıt olmadan tepside pişen simitler daha gevrekti buda bi gerçek
Gevrek Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
10 gram instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
3 ,5- 4 su bardağına yakın un (Aldığı kadar yani)
Bulamak için
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı susam çörek otu da karıştırabilirsiniz benim üzere
Gevrek Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sabah uyandım canım gevrek istedi hamuru yaptım 1 saat dinlendi hal verdim hopp taptaze gevrekler hazır fırına gidip gelmeye gerek bile yok konutunuzda yapın sıcak sıcak yiyin geçelim yapılışına.
Hamuru için süt ,su, şeker ve mayayı, tuzu, yumurtayı karıştırın yavaş yavaş un ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
Üzerini streçleyin bez örtün.1 saat mayalansın.
Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
2 bezeyi elinizle uzatın birbirine dolayın sarıp uçları yapıştırın pekmezle suyu bir kapta karıştırın.
Evvel pekmezli suya hamuru batırın.
Sonra susama batırın tepsiye dizin hepsi bittikten sonra 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun Not kavrulmuş susam yoktu bende beyaz susamla yaptım sizde kavrulmuş varsa onla da olur tepsiye kağıt sevmeden koydum güç çıktı siz benim üzere yapmayın ya yağlayın yada yağlı kağıt serin deneme hedefli yaptım sabah uykulu halimle olur o denli şeyler ama yağlı kağıt olmadan tepside pişen simitler daha gevrekti buda bi gerçek
Gevrek Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı