- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
GES bağlantı anlaşması nedir?
Bağlantı anlaşması, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında, yeni bir tesis veya kullanım yerine yönelik elektrik enerjisi taleplerinde, dağıtım şirketleriyle tüketici arasında yapılan anlaşmadır.Ilk elektrik aboneliği nasıl yapılır?
Sıfır Daire Elektrik Aboneliği İşlemleri Mülk sahibi, sıfır daireye elektrik almak için binanın bulunduğu bölgede hizmet veren elektrik dağıtım şirketine şahsen başvurmalıdır. Eğer bir başkası için elektrik dağıtım aboneliği yapılacaksa, o kişinin noter onaylı vekaleti gerekir.
Bağlantı bedeli hangi yıldan itibaren talep edilmiyor?
Üretim lisansında yer alan tesis tamamlama tarihinin beş yıldan uzun olduğu durumlarda bu süre için tesis tamamlama tarihi esas alınır. Dağıtım şirketi tarafından verilen sürenin uzun bulunması halinde bağlantı için gerekli bağlantı hatları bağlantı bedeli ödenmeksizin kullanıcılar tarafından tesis edilebilir.
GES sistem kullanım bedeli nedir?
Söz konusu tabloyu somutlaştıracak olursak 1.000 kW gücünde ve yıllık üretimi 1,6 milyon kWh olan bir lisanssız üretim tesisi yıllık ödeyeceği sistem kullanım bedeli tek terimli tarife için 12.155 TL çift terimli tarife için ise 18.945 TL düzeyinde olacaktır.Trafoyu kim yapar?
TEİAŞ tarafından yapılır ve/veya yaptırılır.” “(8) Mevcut bir trafo merkezinin bulunduğu yerden başka bir yere tesis edilmesi veya yeni bir trafo merkezi tesis edilmesi halinde dağıtım şebekesinde yapılacak olan tevsiat, deplase vb. işler ile yeni dağıtım şebekesi dağıtım şirketi tarafından yapılır.”
Enerji müsaadesi nasıl alınır?
Öncelikle tesis için elektrik iç tesisat projesinin çizilmesi gerekmektedir. Bu proje ile enerji müsaadesi için talep edilecek güç saptanmış olmaktadır. Daha sonra ilçe ya da bölge işletme müdürlüğüne projemizi sunup, enerji müsaadesi için başvuru yapılmaktadır.