AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gerilla pazarlama nedir

haberci

Yeni Üye
Gerilla pazarlama yöntemleri
Gerilla pazarlama hakkında data
Gerilla pazarlama nasıl yapılır
Gerilla pazarlama nedir
Gerilla pazarlama
Gerilla pazarlama, alışılmışın açık havada taktiklerle ve umulmayan yerlerde, beklenmeyen zamanlarda yürütülen pazarlama kampanyalarına bahşedilen isimdir
bununla beraber Jay Conrad Levinson kadar 1984 yılında yazılan bir pazarlama kitabının adıdır
Bu kavram, zamanla kitapta da anlatılan, geleneksel olmayan pazarlama ve promosyon kampanyaları için kullanılan genel bir ad olmuştur 1980'lerde ortaya meydana çıkan bu kavramın ortaya çıkış öyküsünü Levinson şöyle anlatıyor:
“1980'lerin ortasında kısıtlı bütçesi olan insanlar için bir pazarlama kitabı yoktu Üniversitede ders verirken öğrencilerim bana bu konuda soru sordular ve ben onlara konuyla ilgili kaynak bulacağıma laf verdim Kütüphaneye gittim yoktu, başka kütüphanelere baktım yoktu Diğer üniversitelere ve kütüphanelere baktım yeniden yoktu Araştırmalarım sonunda bu konuda hiçbir kaynak bulamadım Ama bir defa laf vermiştim Sonra oturdum öğrencilerim için bir liste yaptım eksik parası olan işletmeler neler yapabilir diye ve 527 maddelik bir liste çıkarttım Böylece gerilla pazarlamanın temeli atılmış oldu
Esasında gerillanın ve geleneksel pazarlama anlayışının hedefleri konusunda bir farklılık bulunmuyor Daha artı satmak ve daha çok kar olmak gibi geleneksel hedeflere odaklansa da gerilla, kullandığı yöntemlerle geleneksel pazarlamadan ayrılıyor Yani esas fark amaçta yok araçlarda ortaya çıkıyor
Gerilla pazarlama, mümkün olan en küçük bütçeyle, geleneksel araçların yaratacağı etkinin üstüne meydana çıkan bir tesir yaratacak pazarlama yöntemlerini bulmak ve kullanmak biçiminde tanımlanabilir Oysa Levinson bunun bir kerelik bir aktivite yok bir süreçolduğuna da uyarı çekiyor
alıntı *

Gerilla pazarlama, sıradanın dışında taktiklerle ve beklenmeyen yerlerde, zamansız bir şekilde gerçekleştirilen pazarlama kampanyalarının genel adıdır. Jay Conrad Levinson'un 1984 yılında yazdığı aynı adlı kitabıyla da tanınan bu kavram, geleneksel olmayan pazarlama ve promosyon yöntemlerini kapsar. Levinson'un ifade ettiği gibi, 1980'lerde sınırlı bir bütçesi olan işletmeler için yeni ve yaratıcı bir pazarlama kitabı eksikliği üzerine odaklanarak bu terimi kullanmaya başlamıştır.

Gerilla pazarlama, geleneksel pazarlama hedefleri olan daha fazla satış ve kar elde etme gibi amaçlar doğrultusunda ilerlerken, farklı ve dikkat çekici taktikler kullanarak diğer pazarlama stratejilerinden ayrılır. Temel fark, gerilla pazarlamanın yaratıcı araçlarını ve yöntemlerini kullanarak bütçeyi en verimli şekilde kullanarak önemli bir etki yaratma amacı güdmesidir.

Levinson'a göre gerilla pazarlama, küçük bütçelerle büyük etkiler yaratabilecek pazarlama stratejilerini keşfetme ve uygulama üzerine kuruludur. Ancak, bu sadece tek seferlik bir aktivite değil, sürekli bir süreç olarak ele alınmalıdır.

Gerilla pazarlama, yaratıcı ve özgün fikirlerin kullanıldığı, beklenmedik yerlerde ve zamanlarda tüketiciye ulaşmayı hedefleyen bir pazarlama stratejisidir. Bu yöntem, markanın akılda kalıcılığını artırmak, hedef kitleyi etkilemek ve müşteri bağlılığı oluşturmak için etkili bir yol olarak karşımıza çıkar.

Geri