- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 255.105
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Gerekçeli karar çıktıktan sonra ne olur?
-Birincisi, gerekçeli karara karşı kanunda tanımlanan sürede kanun yoluna başvurulmaması halinde karar kesinleşir. -ikincisi, gerekçeli karara karşı kanun yoluna başvurulması ve istinaf ve temyiz incelemesi yapan üst dereceli mahkemelerin de hükmü hukuka uygun bularak onaması halinde karar kesinleşir.Mahkeme kararı kaç gün içinde tebliğ edilir?
Mahkeme kararı kaç gün içinde tebliğ edilir?Ceza yargılamalarında bu süre 15 gündür. CMK m.232/3 düzenlemesine göre hükmün gerekçesinin duruşmada açıklanmaması halinde kısa kararın tefhiminden itibaren 15 gün içinde hükmün gerekçesi yazılır. Her halükarda gerekçeli karar yazılmasının hemen akabinde taraflara tebliğ edilmek üzere postaya verilir.
Mahkeme karara çıktıktan sonra ne olur?
Mahkeme karara çıktıktan sonra ne olur?Davanın nihai karar çıktıktan sonra istinaf – temyiz süreci başlar. Davada alınan kararın istinaf edilmemesi durumunda, kararının icrası sağlanır. Bazı davalarda ise karar verilir verilmez, kesinleşmesine ihtiyaç duyulmadan infaz edilir.
Gerekçeli karar kesin karar mıdır?
Gerekçeli kararın kesinleşmesi, kanun yollarına başvurulmaması veya başvurulmuşsa istinaf ve temyiz incelemesi yapan üst dereceli mahkemelerin de hükmü hukuka uygun bulması halinde mümkündür. Gerekçeli kararın kesinleşmesiyle, kararın hüküm fıkrasına uygun bir şekilde infaz edilmesi gerekir.UYAP gerekçeli karar nasıl öğrenilir?
UYAP gerekçeli karar nasıl öğrenilir?4 Gerekçeli Karar Nasıl Öğrenilir?…Sorusuna çözüm arayanlar için takip edilmesi gereken yollar şu şekildedir:
- Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
- UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
- www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması
Tebligat süresi ne zaman başlar?
Tebligat süresi ne zaman başlar?Süreler tebliğ tarihini takip eden günden itibaren işlemeye başlar. Dolayısıyla 5 Ocak’ta tebliğ edilen bir işlem için verilen sürenin ilk günü 6 Ocak’tır. Süre; hafta, ay veya yıl olarak belirlenmiş ise başladığı güne son hafta, ay veya yıl içindeki karşılık gelen günün tatil saatinde biter.