AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gerekceli karar 1 ay icinde yazilmazsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gerekçeli karar 1 ay içinde yazılmazsa ne olur?​

6100 sayılı Kanun uyarınca Mahkemenin en geç bir ay içinde gerekçeli kararı yazarak tebliğe çıkartması gerekmektedir. İlk derece mahkemesinin kararı tefhiminden gerekçeli kararı yazmasına kadar geçen 1 yıl 3 ay 29 günlük sürenin makul olarak değerlendirilmesi mümkün değildir.

Kararsızlık hangi hastalığın belirtisi?​

Kararsızlığın en belirgin olarak yaşandığı kişilik bozukluğu obsesif kompulsif kişilik bozukluğudur. Karar vermeniz ne kadar güçleşirse, anksiyete ve geriliminizde o kadar artar. Sonunda bu gerilim ve anksiyeteniz sağlıklı bakış açınızı bozup yanlış kararlar almanıza sebep olabilir.
Gerekçeli karar en geç kaç gün içinde yazılmalıdır?
Ceza mahkemelerinde görülen davalarda, hükmün verildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde gerekçeli kararın hazırlanması gerekir. Hukuk mahkemelerinin görev alanına giren davalarda ise gerekçeli kararın hazırlanma süresi bir aydır. İdare ile vergi mahkemelerinde de yine bu süre bir ay olarak belirlenmiştir.
Gerekçeli karar kaç ayda yazılır?
Hukuk, idare ve vergi mahkemelerinde sadece hüküm sonucunun tefhim edildiği (duruşmada bildirildiği) hâllerde, gerekçeli kararın tefhim tarihinden başlayarak bir ay içinde yazılması gerekir (HMK 294/4).

Kararsız olmanın sebebi nedir?​

Onların bu beklentileri dışarıdan kararsızlık gibi görünebilir.

Gerekçeli karar Geç yazılırsa ne olur?​

Gerekçeli karar tebliğ edilmezse, hüküm, kesinleşmemiş olur. Gerekçeli kararın kesinleşmesi, kanun yollarına başvurulmaması veya başvurulmuşsa istinaf ve temyiz incelemesi yapan üst dereceli mahkemelerin de hükmü hukuka uygun bulması halinde mümkündür.
Gerekçeli karar kaç günde yazılır?
Gerekçeli karardan sonra karar ne zaman kesinleşir?
Gerekçeli Karar Ne Zaman Kesinleşir? Gerekçeli karar, tebliğiyle beraber kanunda öngörülen süre içinde kanun yoluna başvurulmamış olması halinde kesinleşmiş olur. Kanun yoluna başvurulmuş olup üst dereceli mahkeme tarafından kararın onanması durumunda da kesinleşme gerçekleşir.
 
Geri
Üst