Gerekce belirtilmistir ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Gerekçe belirtilmiştir ne demek?​

Gerekçe Bildiren Cümleler/Yargılar Bir önermenin ortaya çıkardığı gerekliliği belirten yargılara gerekçeli cümleler/yargılar denir. Böyle yargılarda neden – sonuç anlamı da vardır.

Neden cümleleri?​

Bir eylemin hangi gerekçeyle veya hangi sebeple yapıldığını bildiren cümlelere neden-sonuç (sebep-sonuç) cümleleri denir. Bu cümlelerin yüklemine “niçin?” , “neden?” soruları sorulduğunda bu sorular cevapsız kalmaz. Neden-sonuç cümleleri iki bölümden oluşur: Birinci bölüm neden (sebep), ikinci bölüm ise sonuç bildirir.
Gerekçe amaç mı neden mi?
Herhangi bir davranışın, eylemin, isteğin gerçekleşmesini bir nedene bağlı olarak bildiren yargılara gerekçeli cümleler denir. Bu tür yargılarda eyleme sorulan “niye, neden, niçin” sorularına cevap alınabilir. “Sınavı kazanmak için çok çalışmam gerekiyor.” cümlesinde amaç – sonuç ilişkisine dayalı bir gerekçe vardır.
Şarta bağlılık ne demek?
Cümlede anlatılan olayın gerçekleşmesi için başka bir olayın gerçekleşme şartı (koşulu) varsa bu cümleye koşula bağlılık cümlesi veya şarta bağlılık cümlesi denir. Yani bir şeyin gerçekleşebilmesi için bir şeyin gerçekleşmesi ŞART’tır.

Gerekçe ve amaç aynı şey mi?​

amaç, karar ya da eylemden beklenen sonuçtur. ‘mazeret’, ‘bahane’ anlamları barındırmaz; geçmişe değil geleceğe atıfta bulunur. gerekçe, amaca yönelten nedendir. geçmişe (bitmiş bir olay gibi) de atıfta bulunur.

Edebiyatta gerekçe nedir?​

Gerekçe anlamı taşıyan cümleler, bahsedilen bir eylemin gerçekleşme nedenini içeren ifadelerdir. Yani bir eylemin, olayın veya durumun gerçekleşmesi için cümle içerisinde geçerli bir neden belirtilmektedir.
Koşula bağlılık ne demek örnek?
Türkçede koşul anlamı asıl olarak “-SE” şart ekiyle veya “İSE” kelimesiyle yapılır fakat “-ince”, “-dikçe”, “mi”, “ama”, “üzere”, “yeter ki” ile de koşul anlamı sağlanabilir. Örnekler: Eğer kar böyle çok yağmaya devam ederse kapıdan dışarı atımımızı atamayız. Söz verdi mi yapar.
 
Geri
Üst