AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gerec ornekleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Gereç örnekleri nelerdir?​

Araç-Gereçlerin Sınıflaması
- Görsel Araçlar-Gereçler: Sadece görme duyusuna hitap ederler. Ör: Tepegöz, slayt projeksiyon makinası.
- İşitsel Araçlar-Gereçler: Sadece işitme duyusuna hitap ederler. Ör: Radyo, teyp.
- Görsel- İşitsel Araçlar-Gereçler: Hem görme, hemde işitme duyusuna hitap ederler. Ör: Bilgisayar, televizyon.

Mühimmatın cümlesi nedir?​

MÜHİMMAT KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI – Otomobillerdeki topçu mühimmatını kurtarıp mahalline ulaştırmak elzemdi.

Gereç ismi ne demek?​

Gereç ismi ne demek?
Bir iş yapmak için kullanılması gereken aygıt ya da özdek.

Öğretim araç ve gereçleri nelerdir?​

Öğretim araç ve gereçleri nelerdir?
Kısaca öğretim araçlarını sınıflandırırsak eğitimde araç-gereçler;
- İşitsel araçlar (Radio, Teyp, Cd, MP3, MP4 ses kaydı…)
- Görsel araçlar ( Kitap, dergi, Dia, resim, haritai grafik..)
- Görsel ve İşitsel araçlar (Bilgisayar, sesli sunum, DVD, Video…)

Mühimmat Nedir anlamı?​

Mühimmat; askerî terminolojide savaş için gerekli, demirbaş olmayan bütün yedek parça ve cephaneyi kapsayan bir terim. Cephane ise ateşli silahlardan atılmak üzere hazırlanmış her türlü patlayıcı veya delici malzemedir.

Mühimmat deposu ne demek?​

Mühimmat Deposu kelimesi Türkçe’de “Savaş gereçlerinin saklandığı yer.” anlamına gelir.

Araç gereç ikileme mi?​

Araç gereç ikileme mi?
Araçlar, fabrika ve üretim tesisleri gibi endüstriyel alanlarda sıklıkla kullanılır. Bu kelime aynı zamanda eleman ve unsur manasına da gelir. Kelimenin ”araç gereç” şeklinde ikileme olarak kullanımı da yaygındır.

Gereç kelimesinin kökü nedir?​

Gereç kelimesinin kökü nedir?
Arapça lzm kökünden gelen mā lazima ما لزم “gereken şey(ler), gereç” deyiminden alıntıdır.

Uzaktan eğitim için gerekli araç ve gereçler nelerdir?​

Başlıca uzaktan eğitim teknolojileri: Mektup yoluyla öğretim, Basılı materyal, Radyo, televizyon, audio ve videokasetler, Çoklu ortam, bilgisayar destekli eğitim, elektronik posta, internet, veritabanları, Uydu teknolojileri ve video konferans olarak geniş bir yelpazede karşımıza çıkmaktadır.

Sunumlarda kullanılan görseller nelerdir?​

Sunumda Kullanılacak Araç-Gereçlerin Seçimi
- PowerPoint Sunusu.
- Flipchart.
- Tepegöz.
- Video Klipler.
- Beyaz tahta.

Gereç örnekleri oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir ve farklı ihtiyaçlara hitap eden çeşitli araç ve gereçler bulunmaktadır. Örneğin, görsel araçlar-gereçler sadece görme duyusuna hitap ederken, işitsel araçlar-gereçler sadece işitme duyusuna hitap eder. Görsel-İşitsel Araçlar-Gereçler ise hem görme hem de işitme duyusuna hitap eder. Bu kategorilere örnek olarak tepegöz, slayt projeksiyon makinası, radyo, teyp, bilgisayar ve televizyon verilebilir.

Öğretim araç ve gereçleri ise eğitimde kullanılan araç ve gereçlerdir. İşitsel araçlar (radio, teyp, CD, MP3, MP4 ses kaydı), görsel araçlar (kitap, dergi, dia, resim, harita, grafik), ve görsel ve işitsel araçlar (bilgisayar, sesli sunum, DVD, video) öğretim araçlarına örnek olarak verilebilir.

Mühimmat, askerî terminolojide savaş için gerekli yedek parça ve cephaneyi kapsayan bir terimdir. Mühimmat deposu ise savaş gereçlerinin saklandığı yer anlamına gelir.

Ayrıca, uzaktan eğitim için gerekli araç gereçler arasında mektup yoluyla öğretim, basılı materyaller, radyo, televizyon, bilgisayar destekli eğitim gibi teknolojiler bulunmaktadır.

Son olarak, sunumlarda kullanılan görseller arasında PowerPoint sunumları, flipchart, tepegöz, video klipler ve beyaz tahta gibi araçlar bulunmaktadır. Bu araçlar sunumların etkili bir şekilde yapılmasına yardımcı olabilir.

Geri