Gerdan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 kesim gerdan
3 yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
1 limon suyu
2 diş sarımsak
Tuz
Tereyağı
Pulbiber
Gerdan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Gerdan etlerini üzerini geçecek kadar su ekleyip, pişirelim.
Pişen etleri kemiklerinden ayıralım.
Yoğurt, un ,sarımsak ve limondan terbiye yapalım kıvamını suyla ayarlayalım. Çorbaya ekleyeceğimiz vakit sıcak suyla ılıtarak ekleyelim ki kesilmesin.
Et suyunun içine ılıttığımız terbiyeyi karıştırarak dökelim.
İçine ayıkladığımız etleri koyalım.
Bir iki taşım kaynatıp tuzunu ekleyelim.
Tereyağını eritip, pul biber dökelim biraz kızdıralım ve servis esnasında çorbaya ekleyelim. Afiyet olsun.
Gerdan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 kesim gerdan
3 yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
1 limon suyu
2 diş sarımsak
Tuz
Tereyağı
Pulbiber
Gerdan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Gerdan etlerini üzerini geçecek kadar su ekleyip, pişirelim.
Pişen etleri kemiklerinden ayıralım.
Yoğurt, un ,sarımsak ve limondan terbiye yapalım kıvamını suyla ayarlayalım. Çorbaya ekleyeceğimiz vakit sıcak suyla ılıtarak ekleyelim ki kesilmesin.
Et suyunun içine ılıttığımız terbiyeyi karıştırarak dökelim.
İçine ayıkladığımız etleri koyalım.
Bir iki taşım kaynatıp tuzunu ekleyelim.
Tereyağını eritip, pul biber dökelim biraz kızdıralım ve servis esnasında çorbaya ekleyelim. Afiyet olsun.
Gerdan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı