Gerdan Çorbası (Paça Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
1 kuzu gerdan
2 litreye yakın su
2 tatlı kaşığı tuz
6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için;
Biraz sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Gerdan Çorbası (Paça Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Gerdanımızı düdüklü tenceremize alıyoruz. Suyunu ve tuzunuda ilave edip, pişmeye bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra 1 saat pişiriyoruz.
Ardından etimizi suyun içerisinden alıp didikliyoruz ve çorbamızın içerisine geri katıyoruz.
Sarımsağımızıda ezip, içerisine katıyoruz ve 15 dakika kadar daha pişiriyoruz.
Ocağımızı kapatınca karabiberimizide ekleyip, sosumuzun yağını ısıtıyoruz ve pulbiberimizede yağın içine ekliyoruz.
Servis ettikten sonra sosumuzdanda ekleyip, tüketiyoruz. Afiyet olsun
Gerdan Çorbası (Paça Çorbası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kuzu gerdan
2 litreye yakın su
2 tatlı kaşığı tuz
6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için;
Biraz sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Gerdan Çorbası (Paça Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Gerdanımızı düdüklü tenceremize alıyoruz. Suyunu ve tuzunuda ilave edip, pişmeye bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra 1 saat pişiriyoruz.
Ardından etimizi suyun içerisinden alıp didikliyoruz ve çorbamızın içerisine geri katıyoruz.
Sarımsağımızıda ezip, içerisine katıyoruz ve 15 dakika kadar daha pişiriyoruz.
Ocağımızı kapatınca karabiberimizide ekleyip, sosumuzun yağını ısıtıyoruz ve pulbiberimizede yağın içine ekliyoruz.
Servis ettikten sonra sosumuzdanda ekleyip, tüketiyoruz. Afiyet olsun
Gerdan Çorbası (Paça Çorbası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı