- Konu Yazar
Gerçekleşen hasar nedir?
GERÇEKLEŞEN HASAR: Belli bir hesap yılı içerisinde ödenen hasar ile devre sonu ayrılan muallâk hasar karşılığı toplamından, bir önceki hesap yılından devreden muallâk hasar karşılığı rakamının düşülmesiyle elde edilen rakamı ifade eder.Hasar nedir sigorta?
Hasar nedir sigorta?Hasar, sigorta poliçesi ile güvence altına alınan varlıklarda meydana gelen zarardır. Hasarın meydana gelmesinden sonra sigortalı taraf, sigorta şirketine bildirimde bulunur ve poliçe kapsamında ise hasarının karşılanmasını talep eder.
Nasıl hasar Danışmanı Olunur?
Nasıl hasar Danışmanı Olunur?Hasar danışmanı olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Dört yıllık eğitim veren meslek liseleri ya da iki yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarının Otomotiv Teknolojisi, Makine ve ilgili bölümlerinden mezun olarak mesleği icra etmek mümkündür.
Hasar danışmanı ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Hasar Müdür Yardımcısı | 8.120 | 9.420
Hasar Danışmanı | 2.820 | 3.520
Hasar Uzman Yardımcısı | 3.590 | 4.210
Reasürans yöntemleri nelerdir?
Reasürans yöntemleri nelerdir?Başlıca reasürans yöntemleri şunlardır:
- Zorunlu reasürans. Sigorta şirketinin reasürörle anlaşarak belli bir dönem içinde (çoğu kez bir yıl boyunca) kabul ettikleri tüm poliçelerin sigortalanmasını sağlamasıdır.
- İhtiyari reasürans.
- İhtiyari-zorunlu.
- Retrosesyon.
- Risk bonoları
Hasar fazlası reasürans nedir?
Hasar fazlası reasürans nedir?Hasar Fazlası Reasürans Anlaşması Bir reasürans anlaşması türüdür ve reasürör, sigortacının yazmış olduğu işlerden elde ettiği primin belli bir kısmı karşılığında, o işlere ilişkin meydana gelen hasarların, önceden saptanmış bir tutarı (sedan şirketin net saklama payı) geçen kısmı karşılamayı taahhüt eder.