Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gercek ve tuzel kisiler temsilci olabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Gerçek ve tüzel kişiler temsilci olabilir mi?​

Tüzel kişi, üyesi olduğu yönetim kurulunda kendisi adına hareket edecek bu gerçek kişiyi özgürce seçebilir. TTK sadece bir gerçek kişinin tüzel kişinin temsilcisi olarak tescil ve ilan edilebileceğini, birden fazla gerçek kişiyle temsilin mümkün olmadığını belirtmektedir.
Anonim şirket tüzel kişi tarafından kurulur mu?
Anonim şirket, kurucuların, imzalarının noter tarafından onaylandığı esas sözleşmede, anonim şirket kurma iradelerini açıklamaları ile kurulur. Ancak şirket, ticaret siciline tescil ile tüzel kişilik kazanır. Bu düzenleme tüzel kişiliğe kadar bir ön anonim şirketin varlığına işaret etmektedir.
Anonim şirket sadece gerçek kişi midir?
Anonim şirketler tüzel kişiliklerdir ve tüzel kişilik ticaret siciline tescil ile gerçekleşir. Kurulan anonim şirketinin borçlarına karşı sorumluluğu mal varlığı ile sınırlanır. Ortaklarının sahip olduğu sorumluluk ise taahhüt edilen sermaye ile olur.

Tüzel kişi temsilcisi nedir?​

Tüzel kişiler gerçek kişilerin sahip olduğu hak ve fiil ehliyetine sahiptirler ve borç yükümlüğü altına girebilirler. Tüzel kişiler temsilcileri tarafından temsil edilirler, gerçek kişiler ise kendileri adına hareket edebilirler bir temsilciye gereksinimleri yoktur.
Gerçek ve tüzel kişiler ticari vekil olarak atanabilir mi?
Hal böyle iken, işletme sahibinin iradesine bağlı olmaksızın değişebilen tüzel kişilerin tica- ri temsilci olarak atanması bu güven ilişkisine zarar vermektedir ve bu nedenle de tüzel kişilerin ticari temsilci olarak atanabilmeleri mümkün değildir.
Tüzel kişi kanuni temsilci olabilir mi?
Tüzel kişilerde kanuni temsilci, ilgili tüzel kişiliğe ilişkin hükümlerin bulunduğu kanunlar gereğince, tüzel kişiliği yönetim hakkına ve temsil yetkisine sahip kişi veya organlardır. 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’na göre, derneklerde yönetim kurulu, vakıflarda yönetim organı kanuni temsilcidir.
Anonim şirket, gerçek ya da tüzel kişiler tarafından kurulabiliyor olup, ortak sayısı en az 1 kişi olabiliyor. Ortak sayısı için maksimum bir sınır bulunmuyor. Eğer ortak sayısı 500’ü geçerse, şirketler Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine tabi tutuluyor.
Anonim Şirket nedir hukuk?
Anonim şirket , sermayesi belirli ve paylara bölünmüş olan, borçlarından dolayı yalnız şirket tüzel kişiliğinin kendi malvarlığıyla sorumlu olduğu, pay sahiplerinin sadece taahhüt ettikleri sermaye paylarından ve ancak şirkete karşı sorumlu oldukları şirket tipidir ( TK.329).
Gerçek kişi ve tüzel kişi arasındaki fark nedir?
Gerçek kişi, sağ ve tam doğmak şartı ile kişinin anne karnına düşmesinden ölümüne kadar geçen süreçte hukuken kişiler için kullanılan terimdir. Tüzel kişi ise gerçekte kişilik sahibi olmayan ancak kişilik sahibi olduğu varsayılan kişi veya mal topluluklarıdır.

Geri