Gerçek Pastane Poğaçası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Gerçek Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
1 kg un (8 su bardağı- 200 ml’lik bardak)
1 çay bardağı toz şeker ( orta uzunluk çay bardağı)
1 yemek kaşığı + birde ucuyla tuz
40 gram maya (Toz yada yaş fark etmez)
125 ml. su
125 ml süt (Su ve süt oda sıcaklığında)
2 paket margarin yada 500 gram tereyağı
İçi için ezilmiş beyaz peynir (Tam yağlı)
Üzeri için;
3 adet yumurta sarısı

Gerçek Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün materyalleri bir kapta uygunca yoğuruyoruz, sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparıp, yuvarlıyoruz ve un serpilmiş tezgaha diziyoruz.
15 dakika dinlendirip, her bir bezeyi tezgah üzerinde avuç içiyle vurup açıyoruz, peyniri koyup hamuru kıvırıp tekrar vurup kapatıyoruz. Tepsiye hepsini bu formda diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çiziyoruz ve tepsilerimizi sabaha kadar ya buzdolabında yada soğuk bir balkonda bekletiyoruz. Sabah poğaçalar mayalanmış oluyor.
Sonra fırını 75 derecede açıp 10 dakika tepsiyi mayalandırıp, 180 dereceye çıkarıyoruz ve nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz. Kapışılacak lezzette pastane poğaçalarınız hazır, afiyet olsun
Gerçek Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst