- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 203.058
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Gerçek limonata nasıl yapılır?
1 bardak sıcak suyu ekleyip şekeri eriyene dek iyice karıştırıyoruz. Limonların ve portakalın suyunu sıkıp (toplamda tüm bu meyvelerin suyu 2 su bardağı çıktı) karışıma ilave ediyoruz. Bu şekilde arada karıştırarak 30 dk bir kenarda bekletiyoruz. Süre sonunda üzerine soğuk suyunu ilave edip karıştırıyoruz.Difrize Limonata nasıl yapılır?
Limonlarınızdan limonata yapmak istediğiniz zaman buzluğa attığınız limonları çıkarıp oda sıcaklığında 15 dakika kadar hafif çözülmesi için bekletin. Ardından bir robotun içerisine aktarın. Üzerine 1 su bardağı kadar toz şeker ilave edin ve robotunuzda çekin. Bu işlemi yavaş yavaş yapmaya özen gösterin.2 litre limonata için kaç limon?
3 adet limon, 1 su bardağı toz şeker, 2 litre su.
Cafe limonatası nasıl yapılır?
Yapılışı çok basit. Önce şeker, su, limon kabuğu ve bir demet naneyle şurup hazırlıyorsunuz. Ardından herkesin ağız tadına göre şekillenebilecek oranlarda limon suyu, su ve buzla karıştırıp servis yapıyorsunuz. Şurup buzdolabında tazeliğini 5 gün boyunca koruyabildiği için aynı zamanda çok da pratik bir tarif.Konsantre Limonata nasıl yapılır?
Limonların 8 tanesinin kabuğu rendenin ince tarafıyla rendelenir, limonlar ufak ufak doğranıp üzerine şeker ilave edilir, ayırdığımız 2 adet limonun suyu sıkılıp şekerin üzerine ilave edilir, üzerine 1 su bardağı su dökülür, şeker eriyene kadar bekletip ovuşturarak limonların sütü çıkarılıp süzülür, kullanacağınız …Ev yapımı naneli limonata nasıl yapılır?
Naneli Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker önce suda eritilir.
- Sonra limon suyu konur, karıştırılır.
- Sürahiyeye aktarılır ve içine nane yaprakları atılır.
- Bir saat kadar dolapta bekletilir.
- Nanenin kokusu limonatada çok güzel oluyor. Servis yaparken bol buz ve limon dilimleri konur. Afiyet olsun.
Dondurulmuş limon nasıl yapılır?
Donmuş limon elde etmek için öncelikle limonu güzelce yıkayalım. Ardından buzdolabına koyalım ve 1 gün bekletelim. 1 gün sonrasında limonu kabuğuyla birlikte rendeleyelim. Limonun bu şekilde kullanımı yemeklerinizde ve salatalarınızda çok farklı bir lezzet verecektir ve aynı zamanda oldukça fayda sağlayacaktır.Robotta Limonata nasıl yapılır?
Limon ve portakalları bir gün önceden buzluğa koyalım. Buzluktan çıkardığımız limon ve portakalı 5 dakika bekletip dilimleyelim. Daha sonra robota koyalım, üzerine şekeri ve limon tuzunu ekledikten sonra çekelim. Çektiğimiz karışımı tenceereye alalım, üzerine suyu koyup karıştıralım.Limon kabukları ile limonata nasıl yapılır?
1- Limonun kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz. 2- Üzerine şekeri ilave edip elimizle limonun aroması şekere geçene kadar ovalıyoruz. 4- Üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyip 3 saat buzdolabında bekletin. 5- Ardından süzgeçten geçirin ve üzerine 1,5 lt.
Limonatanın içine ne konur?
Hazırsanız başlayalım!- Limon+Limon Kabuğu+Toz Şeker+Su+Buz.
- Limon+Jalepeno Biberi+Toz Şeker+Çilek+Misket Limonu.
- 3. Limon+Ahududu+Toz Şeker+Su+Misket Limonu.
- Limon+Karpuz+Toz Şeker+Su+Taze Nane.
- Limon+Zencefil+Toz Şeker+Su+Tonik.
- Limon+Salatalık+Toz Şeker+Su+Fesleğen.
- 7. Limon+Süt Reçeli+Toz Şeker+Su+Misket Limonu.
Portakallı Limonata nasıl yapılır?
1 Portakal 2 Limondan Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?- Portakal ve limonları güzelce yıkayın.
- Ardından çıkarıp oda sıcaklığında birkaç dakika bekletin ve rondoya alın.
- Üzerine toz şeker ilave edin.
- Toz şeker ilavesinden sonra rondodan geçirin.
Hızlı Limonata nasıl yapılır?
Yapılışı:
- Limonları yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
- Kabuklarını rendelediğiniz limonataların suyunu sıkın.
- Limon suyu, su ve toz şekeri derin ve geniş bir kapta şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
- Dolapta 15-20 dk. kadar dilendirin.