- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Genişletilmiş ürün ne demek?
Genişletilmiş ürün kavramı tüketicinin gidermeyi duyduğu ihtiyacı karşılayan ya da çözmeye çalıştığı sorunu giderebilecek fiziksel ve psikolojik unsurların bütününden oluşur. duyu organlarınca genellikle algılanamayan, soyut ancak tüketicilerce hissedilebilen unsurlardan oluşan pazarlama bileşenidir.Ürün Karmasinin genisligi neyi ifade eder?
Ürün karması: Bir işletmenin satışa sunduğu tüm ürünler. Tüm ürün hatlarının bileşimi. Genişlik: işletmenin sahip olduğu farklı ürün hatlarının sayısını ifade eder.
Aranmayan mallar nelerdir?
ARANMAYAN MALLARGenişletilmiş ürün kapsamı nedir?
tüketicinin gidermeyi duyduğu ihtiyacı karşılayan ya da çözmeye çalıştığı sorunu giderebilecek fiziksel ve psikolojik unsurların bütününden oluşur. duyu organlarınca genellikle algılanamayan, soyut ancak tüketicilerce hissedilebilen unsurlardan oluşan pazarlama bileşenidir.
Ürün karması genişliği ve derinliği nedir?
Ürün karması Ürün karmasının 4 boyutu bulunur; – genişliği (ürün hattı sayısı) – uzunluğu (ürün hattındaki ürün çeşit sayısı) – derinliği (ürün hattında yer alan her bir ürünün çeşit sayısı) – Uyum (tutarlılığı) (ürün hattının üretim, dağıtım ve kullanımlarındaki bağlılık ve tutarlılığını gösterir) olur.Tüketim ürünlerinden mobilyalar hangi ürün sınıfına girmektedir?
B- Beğenmeli mallar: Tüketicilerin fiyat, kalite ve modaya uygunluk karşılaştırması yaparak satın aldıkları ürünlerdir (Giyecek, mobilya, ev eşyaları, vb.). Beğenmeli malların çoğunluğu kolayda mallara göre daha pahalı olup daha nadir satın alınan ürünlerdir.
Mallar ve çeşitleri nelerdir?
tıbbi hizmetler), dayanıksız tüketim malları (ör. gıda), yarı-dayanıklı tüketim malları (ör. giysi) ve dayanıklı tüketim mallarına (ör. otomobil) ayrılır.Kolayda ürün ne demek?
A- Kolayda Mallar: Tüketicilerin az çaba sarf ederek satın almaya niyetli oldukları, genelde diğer ürünlere göre daha sık satın alınan, göreli olarak daha düşük fiyatlara sahip ürün grubudur (Ekmek, çay, şeker, pirinç vb.). Tüketici bu tür mallara, çoğunlukla karşılaştığı anda istek duymaktadır.