AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Genis Dar es anlamli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Geniş Dar eş anlamlı mı?​

Zıt anlamlı kelimeler yerine karşıt anlamlı kelimeler de denilebilmektedir. Dar kelimesinin zıt anlamlısı geniş, bol kelimeleridir.

Tavsiye eş anlamlısı nedir?​

Öneri sözcüğünün eş anlamlı kelimesi teklif sözcüğüdür.
Bol geniş eş anlamlı mı?​
Genellikle giysiler için kullanılan bol kelimesi de geniş ile eş anlamlıdır. Örnek Cümle: Kazağı çok beğendim ama maalesef bana bol geldi.

Geniş in eş anlamlısı ne?​

Geniş in eş anlamlısı ne?
GENİŞ KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI Geniş kelimesinin üç eş anlamı bulunmaktadır. Bunlar “enli”,”ferah” ve “kalabalık” kelimeleridir. Bu kelimeler cümle içerisinde geniş kelimesi yerine kullanılabilmektedirler.

Dar geniş zıt mı eş mi?​

Dar geniş zıt mı eş mi?
Geniş kelimesinin zıt anlamı; dilbilgisinde zıt anlam konusunu işleyenler açısından araştırılmaktadır. Geniş kelimesinin zıt anlamı ise; dardır. Geniş ile dar kelimeleri birbirinin zıt anlamlarıdır.

Lider kelimesinin eş anlamı nedir?​

Lider Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Lider kelimesinin eş anlamlısı, önder, reis, şef ve kösem kelimeleridir. Bu dört kelime de birbirlerinin yerine kullanılabilir.

Tavsiye öneri eş anlamlı mı?​

Öneri sözcüğü ile aynı anlama gelen ancak birbirinden tamamen farklı yazılan iki eş anlamı bulunmaktadır. Bu kapsamda tavsiye ve teklif sözcükleri, öneriyle aynı anlamda kullanılabilmektedir.
Hısım akraba eş anlamlı mi?​
Kan bağı ve soyları olan ya da evlilik üzerinden oluşmuş olan daha hısım olarak bilinir. Aynı zamanda bu kelime yakın arkadaşlar için de kullanılan bir sözcük haline gelmiş durumda. Ancak soy acısından ve kan bağı üzerinden bir durum var ise o zaman akraba kelimesi eş anlamlı şekilde kullanılmaktadır.

Düşmanlar eş anlamlısı nedir?​

Düşmanlar eş anlamlısı nedir?
Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında düşman kelimesinin Türkçedeki eş anlamlısı ‘hasım’ olarak karşımıza çıkıyor. Yani düşman kelimesinin alternatifi olarak aynı anlama gelen hasım sözcüğünü, amaca uygun cümle içerisinde kullanabilirsiniz.

Geniş Dar eş anlamlı mı?
Genellikle eş anlamlı kelimeler yerine karşıt anlamlı kelimelerden bahsedilmektedir. Dar kelimesinin zıt anlamlısı geniş veya bol olabilir. Dolayısıyla genel olarak, dar ve geniş kelimeleri zıt anlamlı olarak kabul edilir.

Tavsiye eş anlamlısı nedir?
Tavsiye kelimesinin eş anlamlısı teklif olarak verilebilir. Bu iki kelime genellikle aynı anlamda kullanılabilmektedir. Örnek olarak, "Bana kitap önerir misiniz?" yerine "Bana kitap tavsiye eder misiniz?" şeklinde de kullanılabilir.

Bol geniş eş anlamlı mı?
Evet, genellikle giysiler için kullanılan "bol" kelimesi, "geniş" kelimesi ile eş anlamlıdır. Örneğin, "Kazağı çok beğendim ama maalesef bana bol geldi." cümlesinde olduğu gibi, "bol" kelimesi geniş anlamında kullanılabilir.

Geniş in eş anlamlısı ne?
Geniş kelimesinin eş anlamlı kelimeleri "enli", "ferah" ve "kalabalık" kelimeleridir. Bu kelimeler genellikle geniş kelimesinin yerine kullanılabilmektedir. Örneğin, "Bu oda çok ferah" cümlesinde, "ferah" kelimesi "geniş" kelimesinin yerine kullanılabilir.

Dar geniş zıt mı eş mi?
Evet, geniş ve dar kelimeleri birbirinin zıt anlamlarıdır. Geniş kelimesi genellikle genişlik, geniş alan veya kapsam anlamında kullanılırken, dar kelimesi ise sınırlı, kısıtlı anlamlarında kullanılır.

Lider kelimesinin eş anlamı nedir?
Lider kelimesinin eş anlamlı kelimeleri "önder", "reis", "şef" ve "kösem" olabilir. Bu kelimeler genellikle lider kelimesinin yerine kullanılabilmektedir. Örneğin, "Ülkenin lideri" yerine "Ülkenin önderi" şeklinde de kullanılabilir.

Tavsiye öneri eş anlamlı mı?
Evet, "tavsiye" kelimesi ile "öneri" kelimesi aynı anlama gelir ve birbirinin eş anlamlısıdır. Bu kelimeler genellikle aynı bağlamda kullanılabilir.

Hısım akraba eş anlamlı mı?
Evet, "hısım" ve "akraba" kelimeleri genellikle aynı anlama gelir ve eş anlamlı olarak kullanılabilir. Her iki kelime de aile bağlarını ifade eder ancak "hısım" kelimesi genellikle daha geniş bir yakınlığı ifade edebilirken, "akraba" kelimesi daha belirli bir aile bağını ifade edebilir.

Düşmanlar eş anlamlısı nedir?
Düşman kelimesinin eş anlamlısı "hasım" olabilir. Türk Dil Kurumu'na göre düşman kelimesinin karşılığı hasım olarak kabul edilir. Dolayısıyla, düşmanlar yerine hasımlar da kullanılabilir.

Geri