AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Genis aci lensler hangileri?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Geniş açı lensler hangileri?​

APS-C (1.5 veya 1.6 çarpanlı) makinalarda 35 mm altındaki lensler geniş açı iken, mikro 3/4 makinalarda ise (2 çarpanlı) 25 mm altındaki odak uzaklıkları geniş açı kabul edilmelidir.

Başlangıç için hangi fotoğraf makinesi?​

Başlangıç için hangi fotoğraf makinesi?
Eğer başlangıç bir model istiyorsanız objektifleri değişken olan Panasonic Lumix DMC-GM1 yeterli olacaktır. Dünyanın en iyi kompakt makineleri arasında gösterilen Sony Cyber-shot DSC-RX100 III fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar için fotoğraf makinesi tavsiye edilenler arasındadır.

Kamerada STM nedir?​

STM – Step Motor anlamına gelir ve bir video kaydı sırasında (işitsel) gürültüyü ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır yeni bir iris mekanizması ile birlikte, odak motor yeni bir tasarıma sahip Canon lensler yeni bir dizi uygulanır.

Canon EF s ne demek?​

Canon EF s ne demek?
EF; Electronic Focus anlamına gelmektedir. EF- S’deki S harfinin anlamı ise, Short Back Focus Türkçesi; Kısa Arka Netleme’dır.Objektifin en arkasındaki kısmının EF serisi objektiflere göre, sensöre daha yakın olduğu anlamına gelir.
35mm lens ne demek?​
Tüm prime objektiflerde olduğu gibi optik kalitesi yüksek olan 35 mm objektifler genelde 2.8, 2, 1.8 ve hatta 1.4 gibi açık diyafram değerlerine sahiptir. Bu da optik kalitesinin yüksek olması anlamına geldiği gibi düşük ışıkta bile fotoğraf çekebilme imkanı sunar.

Başlangıç için hangi Canon?​

Başlangıç için hangi Canon?
Canon EOS 2000D giriş seviyesi bir DSLR fotoğraf makinesi modeli ve fotoğraf çekmeye yeni başlayanlara hitap ediyor. 24 megapixel APS-C CMOS sensör ile Full HD 30P videolar çekebilmenize olanak tanıyor.

Hangi fotoğraf makinesi alınmalı 2021?​

2021’de yeni başlayanlar için en iyi fotoğraf makineleri
- NİKON D3500. Nikon’un giriş seviyesi DSLR’si basit ancak etkilidir ve harika bir sensöre sahiptir.
- Fujifilm X-T200.
- 3. Canon EOS Rebel SL3 / EOS 250D / EOS 200D Mark II.
- Olympus OM-D E-M10 Mark IV.
- Canon EOS M50 / Mark II.

Fotoğraf makinesi lens seçimi nasıl yapılır?​

Fotoğraf makinesi lens seçimi nasıl yapılır?
Lens seçimi yaparken çekimleri nerede gerçekleştireceğiniz önemlidir. Eğer dış mekan çekimi yapacaksınız f değeri pek önemli değildir. Stüdyo çekimlerindeyse yapay ışık kullanıldığı için f değerinin 1’e yakın olması gerekir. Örneğin 24-70mm f2/8 ile çekilen stüdyo fotoğrafı f4’e göre daha iyi sonuç verir.

Kit fotoğraf makinesi ne demek?​

Kit lens, DSLR fotoğraf makinesi aldığınızda kutunun içinden çıkan lenslerdir. Takım lensi olarak da bilinen kit lens, makinenizin orijinal lensidir. Genellikle 18-55 mm ve 3.5-5.6 diyafram aralıklı olurlar. Birçok kişi, fotoğraf makinesi alır almaz kit lensini kullanmak yerine yeni bir lens alır.

Canon lens EF ne demek?​

Canon lens EF ne demek?
canon’un yeni nesil tam boyutlu algılayıcıya sahip, canon eos r gövde serisi için duyurması muhtemel objektif yuvasının adı.
35 mm kamera ne demek?​
35 mm, fotoğrafçılık ve sinemada yaygın olarak kullanılan temel film ölçüsüdür. George Eastman tarafından tedarik edilen ham filmi kullanarak, William Dickson ve Thomas Edison’un 1892’de icat ettiği 35 mm film, o zamandan bu yana neredeyse hiç değişmeden kalmıştır.

Geniş açılı objektifler nelerdir?​

Geniş açılı objektifler nelerdir?
odak uzunluğu 50 mm ile 15 mm arasında olan olan objektiflerdir. 15 mm’ den düşük odak uzunluğuna sahip objektifler balıkgözü objektif sınıfına girer. alan derinliğini arttırmak, geniş bir alanı çerçeveye sığdırmak gibi avantajlarının yanında yanlış uygulamalarda optik hatalara neden olur.

Geniş açılı mercek nedir?​

Geniş açı lens (wide-angle), görüş açısı standart lenslere göre daha geniş ve daha kısa odak uzunluğuna sahip olan ve konuyu daha geniş bir görüş açısı ile algılayan objektif türüdür.

Geniş açı lens kaç derecedir?​

Geniş açı lens kaç derecedir?
Lenslerde Kaç mm Kaç Derece Açı Görür?
2.1 mm | 1/3 | 150 Derece
12 mm | 1/3 | 23 Derece
16 mm | 1/3 | 17 Derece
3,5-8mm Varifocal | 1/3 | 96 Derece – 45 Derece
6-15 mm Varifocal | 1/3 | 54 Derece -23 Derece

50 mm lens ne işe yarar?​

EF 50mm f/1.8 STM’nin geniş f/1,8 diyaframı, nesnenize net bir şekilde odaklanmanıza ve arka planı bulanıklaştırmanıza olanak tanır. Fotoğrafçıların “dar alan derinliği” adını verdiği bu özellik, nesnenizin öne çıkmasını sağlar. İnsanlar çekiminizin net odağı haline geldiğinden portreler için mükemmeldir.

Geniş açılı objektif kaç mm?​

Geniş açılı objektif kaç mm?
Geniş açı lensler 10 mm ile 24 mm arası olan lenslerdir. Geniş açı lenslerin avantajları dar ve küçük alanlarda bize görüntüyü kadraja almamızı sağlar tabi bunun dez avantajları da var.
Geniş açılı objektif nerede kullanılır?​
Mekanın geniş görünmesi gereken durumlarda, araba içi, telefon kulübesi, asansör gibi çok dar mekanlarda kullanılabilir. Kamera ile hareket gereken durumlarda fazla titreme hissedilmez. Resmi kenarlardan deforme eder. Bu nedenle geniş açılı objektiflerde hareket edilmez sabit görüntülerde kullanılır.

100 mm lens ne işe yarar?​

100 mm lens ne işe yarar?
Örneğin aynı diyafram değerlerinde iki lensten uzun olanı daha sığ alan derinliği sağlar. 100mm 2.8 bir lens, 35mm-2.8 bir lense göre çok daha sığ bir alan derinliğine sahiptir. Ayrıca, tele lensler fotoğrafı daha 2 boyutlu hale getirir ve bir geniş açı lense göre kadrajın arka planını çok daha fazla daraltırlar.

36 mm lens ne demek?​

Bu sebeptendir ki odak uzaklığı yüksek olan lenslere dar açılı lensler de denmektedir. Odak uzaklıklarına göre lens tipleri aşağıdaki gibidir, Sabit Odaklı Lensler: 3.6 mm gibi odak uzaklığı sabit olan lenslerdir. Değişken Odaklı (Varifokal) Lensler: 3.5 – 8 mm gibi odak uzaklıkları birbirine çok yakın olan lenslerdir.

36 mm kaç derece?​

36 mm kaç derece?
Lenslerde Kaç mm Kaç Derece Açı Görür?
2.1 mm | 1/3 | 150 Derece
2.5 mm | 1/3 | 130 Derece
2.8 mm | 1/3 | 115 Derece
3.6 mm | 1/3 | 96 Derece
4 mm | 1/3 | 78 Derece

50 mm lens hangi objektif çeşidine?​

* Sabit Objektifler: Odak uzaklığı değişmeyen 50mm, 85mm, 24mm, 105mm gibi sabit odaklı lenslerdir.

50 mm lens hangi objektifi?​

50 mm lens hangi objektifi?
Görüş açısı insanın tek gözüyle gördüğü açı olan 46 dereceye yakın objektiflere normal objektifler denir. 24 x 36 mm film için bu açı 50mm odak uzaklığına sahip objektifler ile elde edilir.
 
Geniş açı lensler, genellikle fotoğraf makinelerinde daha geniş bir alanı çerçevelemek için kullanılan objektiflerdir. APS-C makinelerde 35 mm altındaki lensler geniş açı olarak kabul edilirken, mikro 3/4 makinelerinde ise 25 mm altındaki odak uzaklıkları geniş açı olarak değerlendirilir. Bu lensler genellikle 15 mm ile 24 mm arasında değişen odak uzaklıklarına sahiptir.

Geniş açılı objektifler, genellikle 10 mm ile 24 mm arasında odak uzaklığına sahip olan lenslerdir. Bu tür lensler geniş bir alanı çerçevelemek için kullanılırken, dar ve küçük alanlarda çekim yapmak için idealdir. Geniş açılı objektifler alan derinliğini arttırabilirken, yanlış uygulamalarda optik hatalara da neden olabilir.

Geniş açı lensler 50 mm veya daha küçük odak uzaklığına sahip lensleri ifade ederken, bu lensler genellikle alan derinliğini arttırmak ve geniş bir alanı çerçevelemek için tercih edilir. Geniş açı lensler, genellikle daha geniş bir görüş açısına sahip olmalarıyla da dikkat çekerler ve konuyu daha geniş bir perspektiften görüntülerler. Bu tür lensler, özellikle manzara, mimari ve iç mekan çekimlerinde sıkça kullanılır.

Geniş açı objektiflerin kullanımı, mekanın geniş görünmesi gereken durumlarda idealdir. Özellikle dar ve sıkışık mekanlarda çekim yaparken, geniş açılı objektiflerin kullanılması alanın daha geniş gözükmesini sağlar. Ancak bu tür lenslerin kenarlardan deformasyon yapabileceği ve hareketli çekimlerde titreme hissi verebileceği unutulmamalıdır.
 
Geri
Üst