Genetik muhendisligi gelecegin meslegi mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
128.249
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Genetik mühendisliği geleceğin mesleği mi?​

4 – GENETİK MÜHENDİSLİĞİ Genetik mühendisliğinin, gelecekte en önemli meslekler listesinin en başlarında olacağı muhakkak. DNA’ya ait her geçen gün daha fazla şeyin öğrenilmesi, bu konudaki araştırma yapanların iştahını daha da kabartıyor.
Genetik alanında yapılan çalışmalar nelerdir?
Genetik mühendisleri, genlerin yalıtılması, çoğaltılması, farklı canlıların genlerinin birleştirilmesi ya da genlerin bir canlıdan başka bir canlıya aktarılması gibi çalışmalarla uğraşırlar.
Tıp fakültesinde kaç saat çalışılmalı?
Bir gün içerisinde ortalama olarak 6 saat ders görülür.

Genetik mühendisi olmak günah mı?​

Maslahatı sağlayıp mefsedeti giderecek biçimde şer’i ilkeler dairesinde, bakteriler ve sair mikroskobik canlılarla bitkiler ve hayvanlar üzerinde kopyalama teknikleri kullanmak ve genetik mühendislik uygulamaları yapmak şer’an caizdir.
Moleküler biyoloji ve genetik kolay iş bulur mu?
Moleküler biyoloji ve genetik bölümünden mezun kişiler yurt dışında oldukça rahat şekilde iş imkanı da bulabilmektedirler. Bu bölümü okuyan öğrenciler Erasmus yapıp İngilizcelerini geliştirerek iş bulma konusunda da çok avantajlı olabilmektedirler.
Genetik Muhendisliginin uygulama alanlari nelerdir?
Genetik mühendisliği araştırma, tıp, endüstriyel biyoteknoloji ve tarım dahil olmak üzere birçok alanda uygulanmaktadır. Hormonlar, ilaç üretimi ve aşılarla beraber; gen terapisi yoluyla genetik hastalıkları tedavi etme potansiyeline sahiptir.

Genetik mühendisliği alanında günümüzde hangi uygulamalar yapılmaktadır?​

Tıpta özellikle kalıtsal hastalıklarının tanısının yapılmasında, tarım ve hayvancılıkta istenilen özelliklerdeki ürünlerin eldesinde, çevre kirliliğin önlenmesi, madencilik vb. gibi pek çok alanda yine genetik mühendisliği kullanılmaktadır.
Insan klonlama caiz mi?
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, genetik kopyalama yoluyla hayvan kopyalanabileceğini ancak insan kopyalamanın haram olduğu açıklamasını yaptı.
 
Geri
Üst