AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Genellikle yuksek ogretimde kullanilan ve yazili bir tez ya da calismanin grupca tartisildigi tartisma teknigi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Genellikle yüksek öğretimde kullanılan ve yazılı bir tez ya da çalışmanın grupça tartışıldığı tartışma tekniği nedir?​

Seminer: Yüksek öğretimde sıklıkla kullanılan bu yöntem değişik biçimlerde uygulanmaktadır. En yaygın kullanım biçimi ise yazılı bir tez ya da çalışma üzerinde grupça tartışılmasıdır.
Tartışma ne demek edebiyatta?
Farklı görüşlere sahip bireylerin bir araya gelip bir konu hakkında konuşmaları, karşılıklı olarak birbirlerinin fikirlerini çürütmek ve karşı tarafa fikir anlamında üstün gelme faaliyetine genel olarak tartışma denir.

Tartışma ne demek türkçe TYT?​

TARTIŞMA: *Farklı görüşlerde kişilerin bir araya gelerek bir konuyu çözümlemek, kendi görüşlerini açıklamak ve kanıtlamak, karşı tarafın zayıf yanlarını ortaya koymak için yaptıkları konuşmalara tartışma denir. *Tartışma, her konuda yapılabilir.
Panel tartışma türü mü?
Panel bir tartışma türüdür. Toplumu ilgilendiren bir konunun dinleyiciler önünde, sohbet havası içinde, uzmanları tarafından tartışıldığı konuşmalara panel denir. Panelde amaç, bir konuda karara varmaktan çok konuyu çeşitli yönleriyle aydınlatmak, konuyla ilgili farklı görüş ve anlayışları ortaya koymaktır.
Büyük grup tartışması: bu yöntemde öğretmen konuyu tüm sınıfın katıldığı bir tartışma ortamında işler. Tartışmanın yürütücüsü olan öğretmen, sorular sorar; Öğrencilerin görüşlerini açık hale getirir ve. Konuyu daha iyi anlamaları için sık sık özetler.
Tartışma paragraf ne demek?
Bir fikri, bir görüşü okura kabul ettirmek için kanıtlama yönteminden de yararlanılarak oluşturulan paragraflara tartışma paragrafı denir. Tartışma paragrafında yazarın amacı, savunduğu doğruyu okura kabul ettirmektir. Yazar, bunu sağlamak adına kendi görüşüyle birlikte karşıt görüşü de verir.

Konferansta tartışma var mı?​

Konferans(Tartışma) Hakkında Detaylı Bilgi Alanında uzman birinin bir konu hakkında, duygu ve düşüncelerini açıklamak, öğretmek amacıyla yaptığı hazırlıklı konuşmaya konferans denir. Konferansçı istediği konuyu anlatabilir. Konferanslar daha çok bilimsel konularda verilmekle birlikte güncel konularda da verilebilir.
 

Similar threads

Geri
Üst