Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Genel yonetim ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Genel yönetim ne demek?​

Genel Yönetim Sistemimizin amacı kaynakların, personellerin koordinasyonunu sağlayarak, hizmetlerin etkili bir şekilde yerine getirilmesini bir bütünlük içinde sağlamak ve toplu yaşam alanlarındaki hizmet kalitesini yükseltip insanların memnuniyetini sağlamaktır.

Site yönetimi ne demek?​

Site yönetimi ne demek?
Site yönetimi, site içerisinde yer alan ortak kullanım alanlarıyla ilgili bakım onarım çalışmalarından ve aynı zamanda site sakinlerinin huzurunun sağlamasından sorumludur. Sitedeki ortak kullanım alanlarının eksiklerini belirler, bakım işlerini yürütür ve kat maliklerinden giderleri tahsil eder.

Site yönetimine kimler aday olabilir?​

Site yönetimine kimlerin, nasıl seçileceğine dair esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında belirleniyor. Kanununa göre, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Yönetime kat malikleri seçilebiliyor. Kiracıların, yönetime seçilmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor.

Site yönetimi nasıl yapılır?​

Site yönetimi nasıl yapılır?
Sitelerde kararları kat malikleri/temsilciler alır, yönetim kurulları uygular. Bunun aksine yönetilen sitelerde borç batağı, malikler ve yönetim arasında husumet ve davalar oluşur. Aynı şekilde, yönetimden olduğu gibi denetimden de kat malikleri/temsilciler kurulu sorumlu ve yetkilidir.
Site yönetimine aday olmazsa ne olur?​
Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır.

Site yönetimi için gerekli evraklar nelerdir?​

Site yönetimi için gerekli evraklar nelerdir?
Site Yönetimi Kurmak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
- Yevmiye Defteri.
- Defteri Kebir.
- Envanter ve Bilanço Defteri.
- Karar Defterleri (Genel Kurul Karar Defteri, Yönetim Kurulu Karar Defteri)
- Ortaklar Defteri.

Genel yönetim giderleri nelerdir örnek?​

770. GENEL YÖNETİM GİDERLERİ : Bir işletmenin yönetim fonksiyonları, işletme politikasının tayini, organizasyon ve kadro kuruluşu, büro hizmetleri, kamu ilişkileri, güvenlik, hukuk işleri, personel işleri, kredi ve tahsilatı da kapsayan muhasebe ve mali işler servislerin giderleri bu hesaba borç kaydedilir.

Genel yönetim, bir organizasyonun veya topluluğun kaynaklarının, personellerinin koordinasyonunu sağlayarak hizmetlerin etkili bir şekilde yerine getirilmesini ve toplu yaşam alanlarında hizmet kalitesini yükselterek insanların memnuniyetini sağlamayı amaçlayan sistemdir.

Site yönetimi ise, bir konut veya işyeri sitesi içerisinde yer alan ortak kullanım alanlarıyla ilgili bakım, onarım çalışmalarını yürütmek ve site sakinlerinin huzurunu sağlamaktan sorumlu olan bir yapıdır. Site yönetimi, ortak kullanım alanlarındaki eksiklikleri belirler, bakım işlerini organize eder ve kat maliklerinden gerekli giderleri tahsil eder.

Site yönetimine aday olabilmek için Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirtilen kurallara göre kat maliklerinin çoğunluğunun atanması gerekmektedir. Kat malikleri arasından seçilen yönetim, siteyle ilgili kararları alır ve uygular. Kiracılar genelde site yönetimine seçilemezler.

Site yönetimi kurulduktan sonra kararlar genelde kat malikleri veya temsilcileri tarafından alınır ve yönetim kurulları bu kararları uygular. Eğer kat malikleri anlaşamaz veya yönetici atayamazlarsa, sulh mahkemesince bir yönetici atanabilir.

Site yönetimi için gerekli evraklar arasında yevmiye defteri, defteri kebir, envanter ve bilanço defteri, karar defterleri (genel kurul karar defteri, yönetim kurulu karar defteri) ve ortaklar defteri bulunmaktadır. Bu evraklar, site yönetiminin düzenli ve şeffaf bir şekilde yönetilmesi için gereklidir.

Genel yönetim giderleri arasında işletmenin yönetim fonksiyonları, işletme politikasının belirlenmesi, organizasyon yapısı, büro hizmetleri, kamu ilişkileri, güvenlik, hukuk işleri, personel işleri, kredi ve tahsilat gibi harcamalar yer almaktadır. Bu giderler genellikle muhasebe ve mali işler servisleri tarafından yönetilir ve hesaplanır.

Geri