- Konu Yazar
Genel yönetim ne demek?
Genel Yönetim Sistemimizin amacı kaynakların, personellerin koordinasyonunu sağlayarak, hizmetlerin etkili bir şekilde yerine getirilmesini bir bütünlük içinde sağlamak ve toplu yaşam alanlarındaki hizmet kalitesini yükseltip insanların memnuniyetini sağlamaktır.Site yönetimi ne demek?
Site yönetimi ne demek?Site yönetimi, site içerisinde yer alan ortak kullanım alanlarıyla ilgili bakım onarım çalışmalarından ve aynı zamanda site sakinlerinin huzurunun sağlamasından sorumludur. Sitedeki ortak kullanım alanlarının eksiklerini belirler, bakım işlerini yürütür ve kat maliklerinden giderleri tahsil eder.
Site yönetimine kimler aday olabilir?
Site yönetimine kimlerin, nasıl seçileceğine dair esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında belirleniyor. Kanununa göre, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Yönetime kat malikleri seçilebiliyor. Kiracıların, yönetime seçilmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor.Site yönetimi nasıl yapılır?
Site yönetimi nasıl yapılır?Sitelerde kararları kat malikleri/temsilciler alır, yönetim kurulları uygular. Bunun aksine yönetilen sitelerde borç batağı, malikler ve yönetim arasında husumet ve davalar oluşur. Aynı şekilde, yönetimden olduğu gibi denetimden de kat malikleri/temsilciler kurulu sorumlu ve yetkilidir.
Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır.
Site yönetimi için gerekli evraklar nelerdir?
Site yönetimi için gerekli evraklar nelerdir?Site Yönetimi Kurmak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
- Yevmiye Defteri.
- Defteri Kebir.
- Envanter ve Bilanço Defteri.
- Karar Defterleri (Genel Kurul Karar Defteri, Yönetim Kurulu Karar Defteri)
- Ortaklar Defteri.