AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Genel ve ozel vekaletname nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Genel ve özel vekaletname nedir?​

Vekil, özel dava vekaletnamesiyle müvekkilini vekaletnamede belirtilen davadan başka bir davada temsil edemez. Genel dava vekaletnamesi: Müvekkilin açmış olduğu ve açacağı ve müvekkile karşı açılmış bütün davaları takip etmek için verilen vekaletnamedir (1136 sayılı Av. K. m. 171/2).

Avukata genel vekalet vermek ne demek?​

Genel vekâletname, bir kişinin başka bir kişiyi kendi adına hareket etmesi için yetkilendirdiğini gösteren yazılı belgeye denir. Bu yetkilendirme belgede belirtilen durumlar için geçerlidir ve kişiye bu durumlarda temsil etme yetkisi tanır.
Genel vekaletname ile hangi işlemler yapılır?
Genel vekaletname ile vekalet veren ( müvekkil ) vekili, kendi adına tasarrufta bulunması için yetkilendirmektedir. Bu vekaletname ile vekil vekalet veren ( müvekkil ) adına bağış ve satış işlemleri dışında diğer tasarruf işlemlerini yapabilir.

Genel vekaletname ücreti nedir?​

İş sahiplerinin (müvekkil) Avukata ödemesi gereken ücrete “vekalet ücreti” yada “avukatlık ücreti” denir. Bu ücret Borçlar Kanunu ve 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nda düzenlenmiştir. Avukatlık Kanunu 164. madde uyarınca “Avukatlık ücreti, avukatın hukuki yardımının karşılığı olan meblağı veya değeri ifade eder.”

Genel vekaletname kimlere verilir?​

Vekalet Kimlere Verilir? Vekaletname verilirken vekalet veren şahsın 18 yaşından büyük olması ve akli dengesinin yerinde olması gereklidir. Vekalet veren kişi, vekalet alan kişiye kendi yapacağı işleri yaptırabilir. Örneğin; avukatınıza kendi işinizi yaptırmanız için noter huzurunda vekaletname düzenletebilirsiniz.
Genel vekaletname ücreti ne kadar?
Noter vekalet ücretleri: 192 TL olarak belirlenmiştir. Noter tapu vekalet ücretleri: 240 TL ile 650 TL arasında değişebilir. Avukata vekalet verme ücreti: 192 TL’dir. Muhasebeciye vekalet verme ücreti: 192 TL’dir.
Vekaletnameyi düzenleyen taraflar arasında süre yönünden bir sınırlama yoksa vekaletin süresiz olduğu kabul ediliyor. Buna karşın Yargıtay genel vekaletname süresini on yıl olarak kabul ediyor.
Vekalet vermek için gerekli belgeler şunlardır:
 
Geri
Üst