- Konu Yazar
Genel müdür yerine ne denir?
CEO Türkiye’de çoğu zaman genel müdürü kast eden bir unvan olmakla beraber, yönetim kurulu başkanı ve murahhas aza da kimi zaman CEO olarak adlandırılıyor.Direktör Genel müdür?
Direktör, şirketlerin bir ya da birden fazla departmanının başında bulunup sevk ve idaresini yürüten kişidir. Direktörler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketlerin bünyesinde çalışabilir.genel müdür anlamına gelen bu lafı 10 yaşında çocuklar bir otelde görürse tabi ki annelerine koşucak ve “anne!
Executive mi Manager mi?
Executive mi Manager mi?Bugün ise manager denildiğinde fiilen işi yöneten, bir nevi elleri işin üzerinde olan, iş yapan kişileri direkt olarak kontrol eden yöneticileri anlamaktayız. Executive:Bu kelime üst kademe yönetici anlamında kullanılmaktadır. Executive Manager’ın üzerinde bir kişidir.
Genel Müdürü ne iş yapar?
Genel Müdürü ne iş yapar?Genel Müdür, şirketin yasal temsilcisidir ve şirket işletmelerinin yönlendirilmesi ve yönetimin sorumlu kişidir. Şirketin emanet edildiği en yetkili kişidir. Genel Müdür, Yönetim Kurulunun düzenli üyesi olamaz, ancak Yönetim Kurulu üyeleri arasından herhangi birini yerine geçici olarak vekalet edebilir.
Müdür mü yüksek Direktör mü?
asli director’dür, yonetmen de bu paralelde enbol bi kelimedir. ortanın üstü büyüklükteki şirketlerde genel müdür yardımcısı yerine kullanılan unvan.Executive pozisyonu nedir?
Executive pozisyonu nedir? Executive: Üst kademe yöneticiler için kullanılır. Manager’ın üzerinde bir kişidir. Başkalarına yön göstermek, strateji belirlemek gibi üst kademe işlerle ilgilenen kişilerdir.Müdür seviyesinin son 12 ay 5 defa korunması halinde Direktör ünvanına ulaşılır. Direktör seviyesine ulaşıldıktan sonra 6000 TL para ödülü hak edilir. Bu ödülün 3000 TL’si Direktör olunan ay prime ek olarak ödenir. Kalan 3000 TL’si 5 ay boyunca ünvanın üst üste korunması şartı ile 5.ayında ödenir.