- Konu Yazar
Genel kurulu kim seçer?
(6) Gündem, genel kurulu toplantıya çağıran tarafından belirlenir. MADDE 14 – (1) Esas sözleşmede aksine herhangi bir düzenleme yoksa toplantıyı yönetecek başkan ve gereğinde başkan yardımcısı genel kurul tarafından seçilir.Genel kurul üyeleri kimlerden oluşur?
Genel kurul toplantısına anonim şirket yönetim kurulunun hazırladığı hazır bulunanlar listesinde kayıtlı olanlar katılır. Genel kurulda toplantı nisabı sermayenin en az dörtte birini karşılayan pay sahipleridir. Daha ağır bir nisap kanunda kararlaştırılmış olabilir veya esas sözleşme ile kararlaştırılabilir.Genel kurulu toplantıya kim çağırır?
Genel kurulu toplantıya kim çağırır?Düzenleme kapsamında kural olarak genel kurul toplantısına çağrı, yönetim kurulu tarafından yapılır. Yönetim kurulu gerektiği zaman genel kurulu olağanüstü toplantıya da çağırabilir[3]. Gerek olağan gerekse de olağanüstü genel kurul toplantı çağrı kararını yönetim kurulu, kurul halinde almak zorundadır[4].
Limited Şirket yönetim kurulu kimlerden oluşur?
Limited Şirket yönetim kurulu kimlerden oluşur?Limited şirketin zorunlu organları genel kurul ve yönetim organıdır. Yönetim organından kasıt, müdür ve müdürler kuruludur. Limited şirkette bir müdür bulunabileceği gibi birden fazla müdür de bulunabilir.
Olağan genel kurul toplantısına kimler katılır?
MADDE 17 – (1) Genel kurul toplantılarında murahhas üyeler ile en az bir yönetim kurulu üyesinin hazır bulunması şarttır. Diğer yönetim kurulu üyeleri de genel kurul toplantısına katılabilirler. Denetime tabi olan şirketlerin genel kurul toplantılarında denetçi de hazır bulunur.Hangi genel kurullarda komiser bulundurma zorunluluğu?
Bakanlık Temsilcisi Bulundurma Zorunluluğu Genel kurula elektronik ortamda katılım sistemini uygulayan şirketlerin genel kurul toplantılarında. Yurt dışında yapılacak bütün genel kurul toplantılarında. Yurt dışında yapılacak imtiyazlı pay sahipleri özel kurul toplantılarında.Genel kurul çağrısı nasıl yapılır?
Genel kurul çağrısı nasıl yapılır?Genel kurul toplantıya, esas sözleşmede gösterilen şekilde, şirketin internet sitesinde* ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanan ilanla çağrılır. Bu çağrı, ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere, toplantı tarihinden en az iki hafta önce yapılır.