- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Genel kurul sonuç bildirimi ne zaman verilir?
Genel kurul sonuç bildirimi (DK Md. Olağan veya olağanüstü genel kurul toplantılarını izleyen otuz gün içinde, yönetim ve denetim kurulları ile diğer organlara seçilen asıl ve yedek üyeleri içeren ve Ek-3’te yer alan Genel Kurul Sonuç Bildirimi mülki idare amirliğine verilir.Dernek başkan seçimleri kaç yılda bir yapılır?
Madde 13 – Genel kurul; a) Dernek tüzüğünde belli edilen zamanlarda olağan, b)Yönetim veya denetim kurulunun gerekli gördüğü hallerde veya dernek üyelerinden beşte birinin yazılı isteği üzerine otuz gün içinde olağanüstü toplanır. Olağan genel kurul toplantılarının en geç üç yılda bir yapılması zorunludur.
Dernek geçici Yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?
(1) Derneğin Yönetim Kurulu sekiz asil üye ve sekiz yedek üyeden oluşur. Derneğin Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin en az beşi, kıdem süresi beşinci yıl olan tüzel kişi üyelerin temsilcilerinden oluşmak zorundadır.Genel kurul sonuç bildirimi nasıl yapılır?
Genel kurul tarihini izleyen 30 gün içerisinde, asil ve yedek üyelerin yer aldığı genel kurul sonuç tutanağı, Ek-3 Genel Kurul Sonuç Bildirimi formu doldurularak, mülki idare amirliğine teslim edilir. Ancak mülki idare amirliğine gitmek yerine, bu formu DERBİS üzerinden doldurabilirsiniz.
Bu çerçevede, Dernekler Mevzuatında yasaklayıcı bir hüküm bulunmamakla birlikte, Devlet memurlarının çalıştıkları kurumların özel kanunlarında yasaklayıcı bir hüküm yok ise dernek kurucusu veya kurulmuş derneklere üye olabilecekleri gibi bu derneklerin organlarında da görev alabileceklerdir.
Dernek Denetim Kurulu en az kaç kişiden oluşur?
Genel kurul, üç asil ve üç yedek üyeden az olmamak üzere denetim kurulu üyelerini seçerler. Dernekler dilerse tüzüklerinde denetim kurulunun kaç üyeden oluşacağını üç üyeden az olmamak şartıyla belirleyebilirler. Denetim kurulu üyesi olabilmek için derneğin üyesi olma şartı yoktur.
Divan heyeti ne demek?
Açılıştan sonra, toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve yeteri kadar başkan vekili ile yazman seçilerek divan heyeti oluşturulur. Dernek organlarının seçimi için yapılacak oylamalarda, oy kullanan üyelerin divan heyetine kimliklerini göstermeleri ve hazırun listesindeki isimlerinin karşılarını imzalamaları zorunludur.Olağan üstü genel kurul nasıl yapılır?
Olağan ve Olağanüstü Genel Kurul Toplantıları: a) Dernek tüzüğünde belirtilen zamanlarda olağan, b) Yönetim veya denetim kurulunun gerekli gördüğü hallerde veya dernek üyelerinden beşte birinin yazılı isteği üzerine otuz gün içinde olağanüstü toplanır.
Dernek genel kurul sonuç bildirimi nereye verilir?
G-Genel kurul sonuç bildirimi; Olağan veya olağanüstü genel kurul toplantılarını izleyen otuz gün içinde, yönetim ve denetim kurulları ile diğer organlara seçilen asıl ve yedek üyeleri içeren ve (Dernekler Yönetmeliği Ek-3’te yer alan) “Genel Kurul Sonuç Bildirimi” mülki idare amirliğine verilir.d) Divan Heyeti: Kanun ve Dernek Tüzüğü hükümlerine uygun olarak genel kurul tarafından toplantıyı yönetmek üzere seçilen toplantı başkanından, toplantı başkan yardımcısından ve yazmandan kurulu heyet anlamına gelir.
Olağanüstü genel kurul çağrısını kim yapar?
Düzenleme kapsamında kural olarak genel kurul toplantısına çağrı, yönetim kurulu tarafından yapılır. Yönetim kurulu gerektiği zaman genel kurulu olağanüstü toplantıya da çağırabilir[3]. Gerek olağan gerekse de olağanüstü genel kurul toplantı çağrı kararını yönetim kurulu, kurul halinde almak zorundadır[4].
Olağanüstü Genel Kurul Toplantıları, şirket için lüzumu halinde veya zorunlu ve ivedi sebepler ortaya çıktığı takdirde yapılan ve gündemini toplantı yapılmasını gerektiren sebeplerin oluşturduğu toplantılardır[1]. Yönetim Kurulu, Genel Kurulu hem olağan hem de olağanüstü toplantıya çağırabilir.
Olağan genel kurul kaç yılda bir yapılır?
OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI Bu kapsamda olağan genel kurul toplantısı her yıl faaliyet dönemin sonundan itibaren üç ay içerisinde en geç mart ayı sonuna kadar yapılması gereken bir toplantı türüdür. Bu toplantılar doktrinde adi toplantı olarak da adlandırılmaktadır[17].
Dernek Yönetim Kurulu kararı kaç kişi ile alınır?
Yönetim kurulu, 5 asıl ve 5 yedek üyeden az olmamak üzere dernek tüzüğünde belirtilen sayıda üyeden oluşur. Yönetim kurulu üye sayısı, boşalmalar sebebiyle üye tam sayısının yarısının altına düşerse; genel kurul, kalan yönetim kurulu üyeleri ya da denetim kurulu tarafından bir ay içinde toplantıya çağrılır.Dernek yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?
Derneğin genel kurulu, genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerden oluşur. Divan heyeti genel kurula katılma hakkı bulunanlar arasından seçimle oluşturulur. Dernek organlarında görev alan üyelerin divana seçilmesinde tüzükte aksine bir hüküm olmaması kaydıyla yasal bir engel bulunmamaktadır.