Genel kurul nedir Gorev ve Yetkileri?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Genel kurul nedir Görev ve Yetkileri?​

Genel kurulu olağan ve olağanüstü toplantıya çağırmak kural olarak yönetim kurulunun yetkisi ve görevidir. Olağanüstü toplantılarda yönetim kurulu haricinde, denetçilere ve şirketteki azlığa da genel kurulu toplantıya çağırma yetkisi tanınmıştır.
Genel kurul sonuç bildirimi ne zaman verilir?
Olağan veya olağanüstü genel kurul toplantılarını izleyen otuz gün içinde, yönetim ve denetim kurulları ile diğer organlara seçilen asıl ve yedek üyeleri içeren ve (Dernekler Yönetmeliği Ek-3’te yer alan) “Genel Kurul Sonuç Bildirimi” mülki idare amirliğine verilir.
Genel kurul bildirimi nasıl yapılır?
Dernekler, Olağan veya olağanüstü genel kurul toplantılarını izleyen otuz gün içinde, yönetim ve denetim kurulları ile diğer organlara seçilen asıl ve yedek üyeleri içeren ve Dernekler Yönetmeliği Ek-3’te yer alan “Genel Kurul Sonuç Bildirimi” formunu doldurarak merkezinin bulunduğu mülki idare amirliğine vermeleri …

Genel kurulda kimler oy kullanabilir?​

Anonim Şirketlerde Oy Hakkı TTK m.434 uyarınca, ilke olarak pay sahipleri, oy haklarını genel kurulda, paylarının toplam itibarî değeriyleorantılı olarak kullanır. (TTK m.1527’nin beşinci fıkrası hükmü saklıdır.) Her pay sahibi sadece bir paya sahip olsa da en az bir oy hakkını haizdir.
Anonim şirketlerde yönetim kurulunun devredilemez görev ve yetkileri nelerdir?
“(1) Yönetim kurulunun devredilemez ve devralınamaz görev ve yetkileri şun- lardır: a) Şirketin üst düzeyde yönetimi ve bunlarla ilgili talimatların verilmesi. b) Şirket örgütünün belirlenmesi. c) Muhasebe, finans denetimi ve şirketin yönetiminin gerektirdiği ölçüde, finan- sal plânlama için gerekli düzenin kurulması.
Limited şirket genel kurulunun devredilemez yetkileri nelerdir?
2.1) Genel Kurulun Devredilemez Nitelikteki Görev Ve Yetkileri

Geri