Genel kurul neden yapılır?
a) Olağan genel kurul toplantısı: Şirket organlarının seçimine, finansal tablolara, yönetim kurulunun yıllık faaliyet raporuna, kârın kullanım şekline, dağıtılacak kâr ve kazanç paylarının oranlarının belirlenmesine, yönetim kurulu üyelerinin ibraları ile faaliyet dönemlerini ilgilendiren ve gerekli görülen diğer …Genel kurul toplantısı ne demek?
Genel kurul, gündemdeki konuların görüşülerek karara bağlanmasıyla sonuçlandırılır. Genel kurulda her üyenin bir oy hakkı vardır; üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır. Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar bir tutanağa yazılır ve divan başkanı ile yazmanlar tarafından birlikte imzalanır.Genel kurul nedir Görev ve Yetkileri?
Genel kurul nedir Görev ve Yetkileri?Genel kurulu olağan ve olağanüstü toplantıya çağırmak kural olarak yönetim kurulunun yetkisi ve görevidir. Olağanüstü toplantılarda yönetim kurulu haricinde, denetçilere ve şirketteki azlığa da genel kurulu toplantıya çağırma yetkisi tanınmıştır.
Okul kurul toplantısı nedir?
Okul kurul toplantısı nedir?dönem başı – ortası – sonu olmak üzere senede 3 kez yapılan ve eğitim öğretimin geliştirilmesinden ziyade sene içinde birikmiş kozların paylaşımına sahne olan toplantıdır. kısa süreni makbuldür. bazen 7 saati bulduğu olur.
Limited şirket olağan genel kurul zorunlu mu?
Limited şirketlerde ise genel kurulların yapılmasının zorunlu olduğu TTK’nın 617. maddesinde düzenlenmektedir. İlgili hükümle de anonim şirketlerdeki düzenlemeye paralel olarak hesap döneminin sonundan itibaren üç ay içinde genel kurulun yapılması gerektiği hüküm altına alınmıştır.Genel kurulun devredilemez görev ve yetkileri nelerdir?
2.1) Genel Kurulun Devredilemez Nitelikteki Görev Ve Yetkileri- Topluluk yılsonu finansal tabloları ile yıllık faaliyet raporunun onaylanması.
- Denetçilerin atanmaları ve görevden alınmaları.
- Müdürlerin atanmaları ve görevden alınmaları.
- Müdürlerin ücretlerinin belirlenmesi ve ibraları.