AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Genel isletme giderleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Genel işletme giderleri nelerdir?​

Bununla birlikte, en yaygın genel işletme giderleri aşağıdakileri içerir:
- Personel Maaşı Şirket çalışanlarının aldığı maaş veya ücretleri kapsar.
- 2. Sigorta.
- 3. Gelir Vergisi, KDV vb. Vergiler.
- Yemek Giderleri.
- 5. Kira.
- Ofise İşletim Giderleri.
- 7. Reklam ve Pazarlama.
- 8. Muhasebe Ücretleri.
Genel gider maliyeti nedir?
Genel gider maliyetleri bir işletmenin çalışması için normalde uygulanan, ancak doğrudan herhangi bir özel iş, faaliyet, ürün veya hizmete ilişkilendirilmemiş olan maliyetlerdir. Genel gider maliyetleri kar sağlama faaliyetlerinin oluşturulması için kritik destek sağlar.

Gelir gider hesaplama nedir?​

Gelir tablosu, bir işletmenin belirli bir hesap döneminde elde ettiği gelirle, yaptığı giderleri tasnifli bir şekilde gösteren ve dönem faaliyetlerinin net sonucunu, kar ve zarar olarak özetleyen bir tablodur.
Gelirden gider düşüldüğünde kalan tutar nedir?
Brüt gelir, bir taşınmazın kullanım hakları ile kazanılan kira ve benzeri gelirlerin kesintiler, vergiler ve diğer giderler düşülmeden belirlenmiş toplam tutarına denir. Elde edilen brüt gelirden giderler düşüldüğünde kalan gelir, malikin düzenli olarak kazandığı net geliri verir.

730 Genel üretim giderleri neleri kapsar?​

730. Genel Üretim Giderleri : İşletmenin üretimi ve bu üretime bağlı hizmetler için yapılan direkt işçilik ve direkt ilkmadde ve malzeme dışında kalan giderlerin izlendiği hesaptır.
Genel üretim giderleri kalemleri nelerdir?
Genel Üretim Maliyetlerinin Çeşitleri

Geri