AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Genel ISG konulari nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Genel ISG konuları nelerdir?​

Genel konular. a) Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, b) Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, c) İşyeri temizliği ve düzeni,

ISG sağlık konuları nelerdir?​

ISG sağlık konuları nelerdir?
Sağlık Konuları
- Meslek Hastalıklarının sebepleri,
- Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması,
- Biyolojik ve psikososyal risk etmenleri,
- İlkyardım,
- Tütün ürünlerinin zararları ve pasif etkilenim.

Genel iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri nelerdir?​

Genel iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri nelerdir?
Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ; çalışanlara genel iş güvenliği kurallarını ve kazalardan nasıl korunacaklarını öğretmek, alınacak tedbirler hakkında bilinçlendirmek, daha güvenli bir iş ortamında çalışmayı hedeflemek amacıyla hazırlanan bir temel eğitimdir.

Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitiminde hangi konular işlenmeli?​

Genel Konular. a) Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, b) Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları,

Işyeri tehlike sınıfları kaça ayrılır?​

Işyeri tehlike sınıfları kaça ayrılır?
İşyerleri, işçi sağlığı ve güvenliği açısından az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli işyerleri olarak 3 tehlike sınıfına ayrılmıştır. İşyeri tehlike sınıflarının tespitinde, o işyerinde yapılan asıl iş dikkate alınır.

Sağlık eğitim konuları nelerdir?​

Sağlık eğitim konuları nelerdir?
Sağlık eğitiminde başlıca aşağıdaki konular ele alınır:
- İnsan biyolojisi.
- Hijyen.
- Beslenme.
- Çevre sağlığı
- Dejeneratif hastalıklardan korunma.
- Kazalardan korunma.
- İlk yardım.
- Gebelik dönemi.

Işyerinde verilen eğitimler nelerdir?​

İşyerinde Çalışanların Almaları Gereken Eğitimler
- 1) Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi.
- 2) Geçici ve belirli süreli işlerde eğitim.
- 3) Yangın Eğitimi.
- 4) İşlere Yönelik Özel Eğitim.
- 5) Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Eğitim.
- 6) Kanserojen Ve Mutajen Maddelerle Çalışmalarda Eğitim.
- 7) Asbestle Çalışmalarda Eğitim.

İSG Eğitimi açılımı nedir?​

İSG Eğitimi açılımı nedir?
Açılımı; iş sağlığı ve güvenliği, şeklindedir. İSG çalışmalarına verilecek önem sayesinde olası iş kazaları engellenebilir. İsg Eğitimi Nedir? Bireyleri, çalışma hayatında karşılaşılabilecek kazalar konusunda bilinçlendirmeyi hedefler.

ISG konularıyla ilgili detaylı bilgi vermek isterim:

1. **Genel ISG Konuları**:
- Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler: İş sağlığı ve güvenliği konusunda yasal düzenlemeleri içerir. İşçi sağlığı ve güvenliği kanunları, yönetmelikler vb.
- Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları: Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusundaki hakları ve sorumlulukları hakkında bilgilendirme yapılır.
- İşyeri temizliği ve düzeni: İşyerinde temizlik ve düzenin sağlanması, kazaların ve sağlık problemlerinin önlenmesinde önemli bir konudur.

2. **ISG Sağlık Konuları**:
- Meslek Hastalıklarının sebepleri: Belirli bir meslek veya işkolunda çalışanların maruz kaldığı riskler sonucu gelişen hastalıklar.
- Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması: Bu konuda bilinçlendirme yapılmalı ve koruyucu önlemler alınmalıdır.
- Biyolojik ve psikososyal risk etmenleri: İşyerinde bulunan biyolojik ve psikososyal faktörlerin çalışanların sağlığı üzerindeki riskleri.
- İlkyardım: Acil durumlarda temel ilkyardım tekniklerinin bilinmesi ve uygulanması.
- Tütün ürünlerinin zararları ve pasif etkilenim: Tütün ve tütün ürünlerinin sağlık üzerindeki zararları, pasif içiciliğin olumsuz etkileri.

3. **Genel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri**:
- Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi: Çalışanlara iş güvenliği kuralları hakkında genel bilgilerin verildiği temel eğitim.

4. **Işyeri Tehlike Sınıfları**:
- İşyerleri, az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli işyerleri olarak 3 tehlike sınıfına ayrılabilir. Tehlike sınıfları, iş yerindeki potansiyel riskler ve tehlikeler dikkate alınarak belirlenir.

5. **Sağlık Eğitim Konuları**:
- İnsan biyolojisi, hijyen, beslenme, çevre sağlığı, dejeneratif hastalıklardan korunma, kazalardan korunma, ilk yardım, gebelik dönemi gibi konular sağlık eğitiminde ele alınabilir.

6. **Işyerinde Verilen Eğitimler**:
- İşyerinde çalışanların almaları gereken eğitimler arasında temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, geçici işlerde eğitim, yangın eğitimi, işlere yönelik özel eğitimler, kimyasal maddelerle çalışmada eğitim gibi konular yer alır.

7. **ISG Eğitimi Açılımı**:
- ISG, iş sağlığı ve güvenliği kelimelerinden oluşur. Bu eğitimler sayesinde iş kazalarının önlenmesi ve çalışanların sağlıklı bir şekilde işlerini yapmaları hedeflenir. Bireyleri iş kazaları konusunda bilinçlendirmek amaçlanır.

Konuyla ilgili detaylı bilgilere ihtiyacınız varsa, çekinmeden sormaktan çekinmeyin!

Geri